Giresunda 50 bin adet sazan balığının

Giresunda 50 bin adet sazan balığının göletlere bırakıldığı bildirildi


GİRESUN (A.A) - Giresunun Şebinkarahisar ilçesinde 50 bin adet yavru sazan balığının Turpçu, Çatalgöller ve Yaycı göletlerine bırakıldığı bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2012 yılı balıklandırma programı kapsamında Turpçu göletine 20 bin adet, Çatalgöller göletine 20 bin adet ve Yaycı göletine de 10 bin adet olmak üzere toplam 50 bin adet yavru sazan balığı bırakıldığı belirtildi.
     Balıklandırma çalışmalarının Gıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından programlanan faaliyetler kapsamında gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, Bakanlığımız Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde üretilen ve ilimize tahsis edilen yavru sazan balıkları, İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi teknik elemanları tarafından Antalyadan getirilerek Şebinkarahisar ilçesinde belirlenen göletlere bırakıldı denildi.
     Açıklamada, balıklandırma faaliyetinin yöre halkı tarafından da ilgi ve memnuniyetle karşılandığının görüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     İlimizde yapılan bu çalışmalarla göletlerimizde balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının iç su balıkçılığından daha çok istifade etmesi hedeflenmektedir. İlimizdeki göletlerde daha önceki yıllarda da balıklandırma çalışması yapıldığından göletlerde ekosistem canlılığını sürdürmekte olup, bu çalışmalar neticesinde balık stoklarının daha da artacağı düşünülmekte ve önümüzdeki yıllarda da devam edilmesi planlanmaktadır.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Giresunda 50 bin adet sazan balığının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER