Giresunda Gülen Çocuk Projesi

Giresunda Gülen Çocuk Projesi


GİRESUN (A.A) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Gülen Çocuk Projesi kapsamında düzenlenen, Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi konulu yarışmanın sonuçlandığını ve ilk üç projeden birini 2012 hasat döneminde hayata geçireceklerini bildirdi.
     Akbaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Odası ve Nor Fındık Firması sponsorluğundaki projeyle ilgili yurt içinde 150 üniversiteye yarışma afişi gönderdiklerini söyledi.
     Yarışmaya, geçen süre içerisinde 15 proje katıldığını ve 14 Haziranda jürinin yarışmaya katılan eserler içerisinden ilk üç projeyi belirlediğini ifade eden Akbaşlı, Yarışmada jüri birinciliğe uygun proje belirleyemedi. Yeşil Altın projesiyle Ali Sözer ikinci olurken üçüncülüğü ise Minik Fındıklar Eğitimde projesiyle Oya Ocak seçildi. Jüri özel ödülüne ise Yine Yeşillendi Çocuk Umutları projesiyle Fazilet Ertaş layık görüldü dedi.
     Akbaşlı, yarışmacıların ödüllerini önümüzdeki günlerde vereceklerini belirterek, Ben Gülen Çocuk Projesine projeleriyle katılım gösteren bütün yarışmacılara teşekkür ediyorum. Ayrıca sponsor olan Nor Fındık Firmasına çok teşekkür ediyorum. İnşallah 2012 yılında çocukların çalışmadığı bir fındık bahçesinde hep birlikte fındık toplarız diye konuştu.
    
     Muhabir: Anıl Kuru/Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Giresunda Gülen Çocuk Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER