Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri kivi bahçesinde inceleme yaptı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Kızılgeçit köyünde ilk defa 2007 yılında üretimine başlanan kivi bahçesinde meyveler olgunlaşmaya başladı.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de olgunlaşan meyveleri yerinde inceledi.
     Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılında kivi bahçesi tesis eden Aytekin Günayn bahçesinde ilk meyvelerin 2010 yılında alındığını kaydetti.
     Bir dönüm kivi bahçesinden ortalama 300 kilogram ürün hasat edildiğini ifade eden Süngü, teknik elemanların gözetiminde olan kivi bahçelerinden olumlu sonuç alındığını belirtti.
     Kızılgeçit köyünün dere kenarında olması nedeniyle ürün için gerekli olan yeterli nemin sağlandığını ifade eden Süngü, şunları kaydetti:
     Müdürlüğümüz çabaları sonucunda ilçemizde kivi bahçeleri 30 dekara ulaştı. Kızılgeçit köyü yanı sıra Sömek, Canbazlı, Ovacık ve Seydili köylerinde kivi yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kivide şeker oranı en az 6,2 veya 7yken hasat edilmeli. Eğer erken hasat yapılırsa şeker oranı düşük kalacağı için kivi meyveleri istenilen tat ve aromada olmayacaktır. Yaptığımız ölçümlerde çiftçilerimize hasat için 1-2 hafta daha beklemesi tavsiye edildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER