Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz: -Müdürlüğümüz tarafından toplam 11 ekiple Ramazan ayı boyunca gece denetimlerini de içeren bir çalışma programı uygulayacağız


NEVŞEHİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılı İl Müdürü Okan Yılmaz, Ramazan ayı boyunca gece denetimlerini de içeren bir çalışma programı uygulayacaklarını bildirdi.
     Yılmaz, makamında yaptığı basın açıklamasında, yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle artması beklenen gıda tüketiminde ortaya çıkabilecek olumsuzlukları önleyebilmek amacıyla ay boyunca haftasonu ve gece denetimlerini kapsayan bir program hazırladıklarını kaydetti.
     Bu çalışmanın hedefinin genel olarak artan gıda tüketimini, gıda arzındaki kalitesizliği de beraberinde getirebileceğini öngörerek denetimleri daha da sıklaştıracaklarını ifade eden Yılmaz, Son kullanma tarihinin geçmiş olması, onaysız kayıtsız yerlerde üretilme, asgari teknik ve hijyenik şartları taşımayan yerlerde üretilmiş olması gibi ihmalleri daha işin başında engellemeyi amaçlıyoruz. Bunun için de başta marketler, kasap ve şarküteriler ile unlu mamullerin üretim yerleri, yoğun bir şekilde denetlenecek dedi.
     Vatandaşları açıkta, ambalajsız ve etiketsiz olarak satışa sunulan gıdaları satın almamaları konusunda da uyaran Yılmaz, pide ve ekmek tüketiminin arttığı Ramazan ayında tüketicilerin duyarlı davranarak bu ürünlerin ambalajlanmasının sağlık kurallarına uygunluğu konusunda hassas davranıp iş yeri sahiplerini uyarmaları gerektiğini belirtti.
    
     -2012 yılında yaklaşık 30 işletmeye 47 bin 500 lira idari para cezası kestik
    
     2012 yılı itibariyle yaklaşık 30 işletmeye 47 bin 500 lira idari para cezası kestiklerini kaydeden Yılmaz, Bizim idari cezalarımız bin 200 liradan 25 bin liralık ağır cezalara kadar kademeli olarak ilerlemekte. Bu cezaları biz halkın sağlığını koruma adına hak eden insanlara tereddütsüz uygulamaktayız diye konuştu.
     İdari para cezalarına bir eğitim mantığıyla baktıklarını, sektörün yok olması, sektörün sekteye uğraması mantığı ile değil o sektörün düzelebilmesi için öncelikle uyardıklarını ve yol gösterdiklerini, buna rağmen düzelme olmazsa halkın sağlığı adına idari para cezalarını uyguladıklarını vurgulayan Yılmaz, cezaların genellikle ürünlerin son kullanma tarihine yönelik olduğunu, bu husus da sorun yaşandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER