Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü alabalık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü alabalık üretim tesislerinde incelemelerde bulundu


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bölgedeki alabalık tesislerinde incelemelerde bulundu.
     Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığın üç tarafının sularla çevrili olması itibariyle su ürünleri yetiştiriciliği bakımından hızlı bir gelişme gösterdiğini, özellikle alabalık yetiştiriciliğinde büyük oranda kapasite ve üretim artışı yaşanmasının il ekonomisine alternatif bir katkı sağladığını belirtti.
     Bölgede yer alan bir balık işleme fabrikasının yıllık 13 bin 500 ton kapasiteyle faaliyet gösterdiğini, en son teknolojiyle işlenen balıkların Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini ifade eden Kaygusuz, şunları kaydetti:
     Balık yetiştiricilerinin sorunlarını yerinde dinlemek, balıkçılıkta yaşanan gelişmeleri incelemek ve Türkiye üretiminde 1. sıraya yerleşen alabalık yetiştiricilik şartlarını yerinde görmek için Keban ilçesinde işleme fabrikasını, Keban ve Karakaya baraj göllerinde denetim ve incelemelerde bulunduk. Elazığ ekonomisine katkı sunan alabalık yetiştiricilerinin sorunlarını yakından takip edeceğiz, sektöre şahsım ve kurum olarak her türlü desteği bundan sonra da vereceğiz.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü alabalık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER