Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr.

Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İlhan: Hemotoloji hastalarına tanı konulması ve tedavi süreciyle ilgili bir paket çalışması yapıyoruz


DENİZLİ (A.A) - Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı, Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman İlhan hemotoloji hastalarına tanı konulması ve tedavi süreciyle ilgili bir paket çalışması yaptıklarını söyledi.
     İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde Pamukkale Üniversitesinde Türkiyede gelenekleşen Kronik Myeloid Lösemi Eğitm Toplantısını yaptıklarını ifade etti.
     Bundan önceki toplantıları Hatay, Ürgüp, Malatya, Adana ve Mersinde gerçekleştirdiklerini belirten İlhan, Toplantılardaki amaç 30dan fazla bilim insanıyla bilimsel gelişmeleri değerlendirmek. Türkiye artık dünyadaki sağlık turizminde önemli bir rol alıyor. Bizde hemotoloji dünyasında bunun önünü açmak istiyoruz. Toplantılarda kan kanserini enine boyuna tartışıyoruz. Tedavileri nasıl yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz dedi.
     Önümüzdeki süreçte Türkiyedeki yaşlı nüfusun artacağını dile getiren İlhan, 2023 yılında Türkiye 90 milyon nüfusuyla İtalya gibi en çok yaşlanan nüfuslu ülkeler arasında yer alacak. Sosyal sorumluluk projesi içerisinde buna hazırlık yapılması lazım. Onun için hemotoloji dünyasındaki bilim adamlarımızla buna hazırlık yapmak için toplantılarımızı sürdürüyoruz. Olay gerçekleştikten sonra çözüm üretmek yerine olay gerçekleşmeden önlemini almaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Erzurumda yapılan tedavi Londrada Pariste yapılan tedaviden daha ucuz-
     Toplantılarda Hemotolojide tedavi gören hastalara özel uygulanması için paket program içeriği hazırladıklarını kaydeden İlhan, şunları söyledi:
     Hemotoloji hastalarına tanı konulması ve tedavi süreciyle ilgili bir paket çalışması yapıyoruz. Biz bunu kemik iliği naklinde uyguladık. Sağlık Bakanlığı ve SGK işbirliğinde paket adını verdiğimiz bu programı uyguluyoruz. Bu da başarıyı artırıyor. Hemetoloji hastaları için bir paket çalışması yapıyoruz. Bunun dünyaya örnek olacağını düşünüyoruz. Yapılan çalışmanın sonuçlarını yetkili mercilere ulaştırarak hayata geçirilmesini sağlayacağız.
     Türkiyede hemotoloji alanında araştırma yapan bilim insanlarının uluslararası düzeye geldiğini ifade eden İlhan, Türkiyenin hematoloji alanında çalışma yapan bilim insanları artık tedavi konusunda ne gerekiyorsa onu yapıyor. Hematoloji hastaları için Erzurumda yapılan tedavi Londrada Pariste yapılan tedaviden daha ucuz ve daha iyi dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER