Genel Sağlık Sigortası için pirim uyarısı

Genel Sağlık Sigortası için pirim uyarısı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin zamanında ödenmesi uyarısı yaptı.
     Elazığ SGK İl Müdür Vekili Ercan Vançin, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak itibarıyla Türkiyede ikamet eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında resen tescil edildiğini anımsattı.
     Kişilerin herhangi bir sosyal güvencesi olmadığının tespit edildiği tarihten itibaren kurum tarafından resen genel sağlık sigortası tescilinin yapıldığını ve asgari ücret üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası prim ödeme yükümlülüğü başladığını belirten Vançin, Resen tescil edilmeniz nedeniyle tahakkuk eden genel sağlık sigortası primlerinizi Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank şubelerine ödeyebilirsiniz ifadelerini kullandı.
     Vatandaşların, sağlık hizmetlerinden yararlanması için genel sağlık sigortası primlerini düzenli olarak yatırmaları gerektiğini ve primlerin ödenmemesi halinde sağlık yardımlarından faydalanamayacağını aktaran Vançin, ayrıca kanuni süre içinde ödenmeyen genel sağlık sigortası primlerine gecikme zammı ve cezası uygulanacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Genel Sağlık Sigortası için pirim uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER