Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bilecikte:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bilecikte: -(Samsundaki sel felaketi) Büyük bir afet varken, devletimiz bütün unsurlarıyla sel afetinin yaralarını sarmaya gayret ederken gördüm ki, maalesef birilerinin provokasyon amacı var. Biril


BİLECİK (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsundaki sel felaketine ilişkin, Büyük bir afet varken, devletimiz bütün unsurlarıyla sel afetinin yaralarını sarmaya gayret ederken gördüm ki, maalesef birilerinin provokasyon amacı var. Birileri kasten acılı günde suyu bulandırmaya çalışıyor ama aziz milletimiz her zamanki vakur haliyle bunların hiçbirine prim vermiyor dedi.
     Kılıç, Bilecik Belediyesince yaptırılan Su Eğlence Dünyasının hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Samsunda büyük bir doğal afet yaşandığını anımsattı.
     Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre saniyede 299 metreküp su yükü oluşturan her yağışın doğal afet sayıldığını belirten Kılıç, Samsunda saniyede 710 metreküp yağış kaydedildiğini bildirdi.
     Bu tür afetlerin tekrarlanmamasını dileyen Kılıç, şöyle devam etti:
     Bu vesileyle bu tür olaylar karşısında insanımızın metanet, sabır ve dirayetini de görmüş olduk. Her vesileyle milletimiz üzerinde değişik hesaplar güdenlerin de güttükleri amaçlara erişemeyeceğini bir kez daha gördük. Büyük bir afet varken, devletimiz bütün unsurlarıyla sel afetinin yaralarını sarmaya gayret ederken gördüm ki, maalesef birilerinin provokasyon amacı var. Birileri kasten acılı günde suyu bulandırmaya çalışıyor ama aziz milletimiz her zamanki vakur haliyle bunların hiçbirine prim vermiyor.
    
     -Türkiye düzlüğü yakaladı, şimdi tırmanıştayız-
    
     Kılıç, aralarında Bilecikin de bulunduğu 18 ilde kapalı yüzme havuzu olmadığını dile getirerek, söz konusu illeri bu yıl kapalı yüzme havuzu inşa etme programına aldıklarını söyledi.
     Bilecikteki kapalı yüzme havuzu için yaklaşık 7,5 milyon lira harcanacağı bilgisini veren Kılıç, Bölge ayrımı yapmaksızın 81 ilimizin gençlerini kapalı yüzme havuzuna kavuşturmayı kendimize görev bildik diye konuştu.
     Kentte kapalı yüzme havuzu inşaatını gelecek yıl bitirmeyi ve 500 kişilik öğrenci yurdu inşa etmeyi planladıklarını bildiren Kılıç, şunları kaydetti:
     Önümüzde bir hedef var. 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizin 100üncü yılında milletimizi, bayrağımızı, coğrafyamızı her zaman olduğu gibi daha da güçlü noktaya taşımak, temel hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz. Çünkü Türkiye, geçmişte borç batağındaki ülke iken bugün kendisine borç veren kurumlara borç verir hale geldi. Allaha ne kadar şükretsek az.
     Kılıç, Türkiyenin, iki hafta önce krizdeki Avrupa ekonomileri ihtiyaç duyarlarsa kullansınlar diye IMFye 5 milyar dolar kredi açtığını belirtti.
     Geçmişte IMFnin Türkiye masası şeflerinin ülkeye gelip anlaşmalar imzaladığını ve Ekonominizi düzlüğe çıkaracağız diyerek Türkiyeyi yüksek miktarlarda borçlandırdığını dile getiren Kılıç, Türkiye hiçbir zaman belini doğrultamazdı. Ancak gelinen noktada Türkiye düzlüğü yakaladı, şimdi tırmanıştayız. Bu yolun sonu, milletimiz için aydınlık bir yoldur. Attığımız her adım, milletimiz içindir. Millete hizmet yolunda inanıyoruz ki, en büyük yardımcımız başta Allah, sonra milletimizdir dedi.
     Daha sonra, Su Eğlence Dünyasının açılışını yapan Kılıç, spor kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.
     Törene, Bilecik Vali Vekili Süleyman Deniz, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Sedat Gök
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bilecikte: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER