Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Afyonkarahisarda:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Afyonkarahisarda: -Biz İzmirde Cumhuriyet mitingi düzenleyen ama Hakkarideki mitinginde Türk bayrağına cebine gizleyenlerden değiliz. Biz Türkiyenin batısında ulusalcılarla, doğusunda BDPlilerle


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Biz, İzmirde Cumhuriyet mitingi düzenleyen ama Hakkarideki mitinginde Türk bayrağını cebine gizleyenlerden değiliz. Biz, Türkiyenin batısında ulusalcılarla, doğusunda BDPlilerle ittifak, seçim ittifakı kuran ve buralardan medet arayanlardan değiliz. Bizim ittifakımız sadece milletimizledir dedi.
     Bakan Kılıç, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin gerçekten çok önemli bir ülke olduğunu, zenginliklerinin dünyaya parmak ısırtacak göz alıcı bir durumda bulunduğunu kaydetti.
     Terörün, Türkiyeyi hedef almasının, uluslararası terör örgütlerinin Türk milletlerine düşmanlık yapmasının nedeninin, Türkiyenin sahip olduğu güç, imkanlar ve vizyon olduğunu savunan Kılıç, şöyle konuştu:
     Dün, Siirtte yaşanan helikopter faciasında 17 askerimiz ebediyete intikal etti. Allahtan, onların mekanlarının cennet olmasını diliyorum, acılı ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine Allah sabır ihsan eylesin. Her defasında yaşadığımız büyük acılar ama her acıyla daha da sağlamlaşan büyük imanımız var. Perçinlenen birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz var. Bu birlikten, beraberlik duygusundan asla taviz vermeden, sağlam geleceğimizi en güçlü temeller üzerine inşa etmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman hainler galip gelemeyecek, zalimler egemen olamayacak, katiller amacına ulaşamayacak, caniler, cinayet şebekeleri hayallerinin gerçekleştiği günü göremeyecek. Kazanan millet olacak, kazanan mazlumlar, mağdurlar, ezilenler olacak. Kazanan, birliğine, bütünlüğüne ve kardeşlik duygularına sistematik şekilde saldırılan Türk milleti olacak. Buna yürekten inanın.
    
     -Terör örgütünün payandası olan bir siyasi örgüt var-
    
     Kılıç, doğuda da batı da aynı sözleri söyledikleri, Tek vatan, tek bayrak, tek milletiz dediklerini anlatarak, Biz, İzmirde Cumhuriyet mitingi düzenleyen ama Hakkarideki mitinginde Türk bayrağını cebine gizleyenlerden değiliz. Biz, Türkiyenin batısında ulusalcılarla, doğusunda BDPlilerle ittifak, seçim ittifakı kuran ve buralardan medet arayanlardan değiliz. Bizim ittifakımız sadece milletimizledir. Kuzeyde de batıda da doğuda da güneyde de ittifakımız sadece milletimizledir diye konuştu.
     Türkiyenin içinden geçtiği sürecin, her zamankinden çok daha dikkatli ve uyanık geçirilmesi gereken bir zaman olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:
     Karşımızda bir terör örgütü var. Buna sempati duyanlar, çevreler var. Terör örgütünün payandası olan bir siyasi örgüt var. Tüm bunlara karşı milletimizin vicdanının sesini Türkü ile Kürdü ile hep birlikte haykırıyoruz. Dediğimiz şudur; Güneydoğuda illerde ve ilçelerde terör örgütü okulları yakıyor, öğretmenleri kaçırıyor, derslikleri tahrip ediyor, kütüphaneleri yakıyor, kitapları küle çeviriyor. Terör örgütü bölücü, ayrılıkçı, milletine düşman, halkına yaşam alanı bırakmayan bir yapıdadır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Doğu Anadolu Bölgesindeki çocukların en iyi okullarda, en modern imkanlarda okumalarını, cehalete karşı mücadele vermelerini, büyük eserler ortaya koymalarını, geleceği tasarlamalarını, milletin umudu olmasını istiyor. Kürdüyle Türküyle tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyen kardeşlik iradesi kazanacak. Hepimizin bu sesi haykırması lazım. Çıkış kaynağı ne olursa olsun başka türlü bir iradeye kimsenin teslim olmaması lazım.
    
     -Hiçbir annenin yüreği yanmasın-
    
     Kılıç, bir evladın ölümünün yarattığı acıyı en iyi yüreği yanan annelerin bileceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     İstiyoruz ki, hiçbir annenin yüreği yanmasın, evladına, geleceğe dayalı hayalleri kararmasın. Her yerde bizden en çok istenen şey okulken, terör örgütü okulları yakıyor. Görüyor ki, okullar iyi insan yetiştiriyor, adam gibi adam, geleceği kurgulayacak büyük beyinleri yetiştiriyor, bilimle, bilgiyle buluşan dağa çıkmıyor, teröre yüz vermiyor, polise, askere devlet binalarına taş atmıyor, bölücülük türkülerini mırıldanmıyor, o nedenle devletin okullarını hedef alıyor. Aslında hedef alınan oradaki devletin okulları, sıraları, masaları, bilgisayarları değil, çocuklarımızın geleceğini kurtaracak olan aydınlanma hareketini sonlandırmak, noktalamaktır. Bölgedeki çocukların geleceklerini kurtarmaktan başka hayalleri olmayan gencecik öğretmenler kaçırılıyorlar, kaçırılanlar öğretmenler değil, o bölgedeki yavrularımızın geleceği. Tüm bunlara reaksiyon gösteren kardeşlerimizi, öğretmenlere sahip çıkma, yavrularının geleceğine sahip çıkma iradelerinden dolayı yürekten kutluyor, tebrik ediyorum.
     AK Partinin insana hizmeti hayatın merkezine koyduğunu dile getiren Bakan Kılıç, Başbakan Erdoğanın, öğrencilerin karnının doyup doymadığını anneleri ve babaları gibi düşündüğünü, bunun için gerekli girişimleri yaptığını söyledi.
    
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Afyonkarahisarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER