Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kartal: İlimizdeki gençler, Kuşaklar Buluşuyor Yarışmasına katılsın


MUŞ (A.A) - Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali Kartal, gençlere yönelik hazırlanan Kuşaklar Buluşuyor yarışmasına, tüm gençlerin ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.
     Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Kuşaklar Buluşuyor adı altında inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması düzenlediğini ifade etti.
     Yarışmayla, keşfedilmemiş zenginliklerin gençler tarafından ortaya çıkarılması beklediklerini açıklayan Kartal, şöyle konuştu:
     Bakanlığımız gençliğin gelişimine katkı sunmak amacıyla, eğitim ve kültür alanında yapılabilecek faaliyetleri planlamak, gençlerin bilim, sanat ve kültürel alanlara ilgisini artırmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve bu faaliyetleri desteklemek amacıyla yarışmayı planladı. Gençlerimiz sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerlerimizle, yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçılarımız yaşlıları, yaşadıkları köy veya kentte ziyaret edecek. Bu ziyaretlerde yüz yüze görüşmelerden elde edilecek bilgiler, çevre ile ilgili gözlem ve izlenimler özgün eserler meydana getirecek biçimde sunulacak. Yarışma 15-20 ve 21-29 yaş arasındaki gençlerden oluşacak iki kategoride yapılacak. Öğrenci olan veya olmayan bütün gençler yarışmaya katılabilecek. Gençler yarışmaya bireysel ya da grup halinde katılabilir.
     Dereceye giren ilk üç yarışmacıya çeşitli hediyeler verileceğini kaydeden Kartal, her yarışmacının yarışmaya sadece bir eserle katılabileceğini belirterek, eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış veya yayınlanmamış olması gerektiğini ifade etti.
     Kartal, Eserler yazılı ve görsel olarak hazırlanacak. Yarışmaya sunulacak eser, köydeki gençlerin şehre bakışı, köy hayatının değerlendirilmesi, büyükleri ziyaret, gelenek ve göreneklerimiz, yöreye has tarihi bir olay, yaşanmış fakat anlatılmamış sıra dışı bir hayat hikayesi gibi farklı konuları içerebilir dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER