Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kartal: Muşta 22 öğrenci, beden eğitimi ve spor yüksek okullarını kazandı


MUŞ (A.A) - Gençlik hizmetleri bünyesinde beden eğitimi ve spor yüksek okuluna hazırlanan 22 öğrenci, çeşitli üniversitelere yerleşemeye hak kazandı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal yaptığı açıklamada, 22 öğrencinin üniversiteye yerleşmesinin Muş için büyük bir başarı olduğunu söyledi.
     Kartal, şöyle konuştu:
     Muş Gençlik Merkezimiz bünyesinde kurs gören 35 gencimizden 22si çeşitli üniversitelere yerleşti. İlk defa Muştan bu kadar genç üniversiteye kazandırıldı. Biz de gençlerin tesislerimizde eğitim görmeleri için çalıştık. Gençlerimiz gayretlerin karşılığını aldılar. Gelecek yıllarda bu sayıyı daha çok artıracağız. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.
     Çalışmalarının amacına ulaştığını kaydeden kurs hocalarından Naim Koçlardan ise, bu başarıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden aldıkları desteğin büyük payının bulunduğunu kaydetti.
     Koçlardan, Gençlik merkezinde, 2012 yılı YGS puan türlerinden en az birinden 140 ve üzeri alan gençlere yönelik, beden eğitimi ve spor yüksek okullarına hazırlık kursu açmıştık. Kurs, sporda yetenekli gençlerin beden eğitimi öğretmeni, antrenör veya spor yöneticisi olması amacıyla açıldı. 35 gençten 10 kız ve 12 erkek öğrenci, çeşitli üniversiteleri kazandı. Bu öğrenciler 4 yıl eğitim görecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER