Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü planlama toplantısı yapıldı


KIRIKKALE (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantısı yapıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, 2011-2012 yılında okul sporlarına 13 branşta ve değişik kategorilerde okulların iştirak ettiğini ve bu kapsamda 119 bin lira harcama yapıldığını söyledi.
     Kurum olarak Başpınar mevkinde stadyumun, yüzme havuzunun, hizmet binasının ve Yenimahalle mevkinde ise spor salonunun ve gençlik merkezi ile ilçelerde spor sahalarının bulunduğunu ifade eden Ünlü, şöyle konuştu:
     Bizim açımızdan Milli Eğitim çok önemlidir. Sizlerde bilirsiniz ki geleceğe yapılan yatırım bizim için çok önemlidir. Dolayısıyla çocuklarımızın plan ve program dahilinde sizlere emanet edilmesi, mesleğimizin en kutsal faktörüdür. Biliyorsunuz 2011in Temmuz ayından itibaren Bakanlığımız Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kuruldu. Kuruluş esnasında Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı gibi bizimde kurumsallaşma yönünde yukarı kademe dediğimiz üst kademede gerçekten ciddi manada değişiklikler oldu. Ciddi bir kurum, ciddi bir program, ciddi bir anlayış içerisinde kamuoyuna gerçekten bizim işimizde sizin işiniz gibi yediden yetmişe, çocuklarla, gençlerle, büyüklerle, yaşlılarla beraber olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu anlamda hep birlikte çalışmayı, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi kurum olarak her yönüyle hazırız. Artık Bakanlık nezdinde bizden günlük, haftalık, aylık raporlar alınıyor. Artık performansınıza göre bütçe gönderiliyor. O zaman daha fazla program daha fazla etkinlik yapacağız.
     İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ise, sosyal faaliyetlerin gençler için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
     Bir Beden Eğitim öğretmeni okul müdüründen daha etkilidir. Bu yüzden görev ve sorumluluğunuz büyük. Sizlerden isteğim özellikle öğretmenlerimizden gençlerimizi karakterlerinin şekillendiği okullarımızda, bazı bilgilerin verilmesinde sizler aktif olun. Bu anlamada sizlerden destek bekliyorum. Vatanın ve milletin sevdirilmesi, vatandaşlık bilincinin oluşturulması anlamında, bizi biz yapan değerlerin çocuklara kazandırılmasında gerçekten sizlere büyük görev düşüyor.
     Toplantıya, ilgili kurumların şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER