Gençler, kendi ilçelerinin filmini çekecek

Gençler, kendi ilçelerinin filmini çekecek


İSTANBUL (A.A) - Esenlerde yaşayan 18-24 yaş arasındaki gençler, ilçeyle ilgili senaryosunu yazacakları, oyunculuğunu ve yönetmenliğini yapacakları film çekecek.
     Konuyla ilgili açıklamaya göre, Esenler Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle Esenlerdeki gençlerin yaratıcı sinemayı esas alan kültürel, sosyal ve yerel kalkınma modeli projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında, Esenlerde yaşayan dezavantajlı gençlerin de içinde bulunduğu 18-24 yaş aralığındaki gençler, ilçenin filmini çekecek.
     Gençlerin, bilinçli, öz güveni yüksek, beceri ve yetkinliklerini sürekli geliştiren bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm aşamalarına etkin katılımını ve sosyal hizmetlere eşit fırsatlara erişimini sağlamayı amaçlayan proje çerçevesinde, ünlü yönetmen ve senaristler gençlere eğitim verecek.
     Gençler, senaryosunu yazdıkları, yönetip ve oynadıkları 3 ayrı kısa film çekecek. Bu kısa filmler daha sonra birleştirilerek uzun metrajlı hale getirilecek. Film, ulusal ve uluslararası festivallerde de gösterilecek.
    
     Muhabir: Hanife Sevinç
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Gençler, kendi ilçelerinin filmini çekecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER