Genç Girişimciler için Erasmus Projesi

Genç Girişimciler için Erasmus Projesi -Aydın Ticaret Odası Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, proje hakkında bilgilendirildi


AYDIN (A.A) - Aydın Ticaret Odası Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, "Genç Girişimciler için Erasmus Projesi" hakkında bilgilendirildi.
     Aydın Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezinden Reyhan Türkmen, proje bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yerel irtibat noktası olarak görev alan valiliğin, uluslararası ticaret ve işbirliği hedefleyen kişi ve işletmeleri Avrupa pazarı ile buluşturacağını ifade etti.
     Valiliğin bu proje ile Avrupadaki 183 yerel irtibat noktasından biri olarak, Aydındaki yeni girişimcilere ve işletme sahibi deneyimli girişimcilere rehberlik edeceğini belirten Türkmen, "Program çerçevesinde, Aydınlı Genç Girişimciler 28 AB üyesi ülke veya program ülkeleri olan İzlanda, Karadağ, İsrail, Norveçte kendi alanlarındaki deneyimli işletmelerde işbaşı eğitimi alacaklar. En az 1 ay sürecek olan bu değişim programı ile Avrupadaki girişimcilerle bilgi ve becerilerini zenginleştirme fırsatı yakalayacaklar" dedi.
     Proje kapsamında Avrupalı genç girişimcilerin ildeki gönüllü ev sahipliği yapacak olan işletmelerde iş başı eğitimi alacağını dile getiren Türkmen, bu değişimlerin sonucunda, hem yurt dışına gidecek olan girişimcilerin hem de Avrupalı girişimcileri misafir edecek işletmecilerin uluslararası bağlantılarını geliştirmeleri, ortak girişimlerde bulunmaları, uzun süreli işbirliği çalışmaları geliştirmelerinin beklendiğini sözlerine ekledi.
     Genç Girişimciler için Erasmus Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Türkmen, değişim programına katılmak isteyen girişimcilerin Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçmelerini istedi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Genç Girişimciler için Erasmus Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER