Geleneksel spor dalları

Geleneksel spor dalları -Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Festivali kapsamında, Pamukkalede tır çekme gösterisi düzenlendi


DENİZLİ (A.A) - Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Festivali kapsamında, Pamukkalede Strongman Tır Çekme Gösterisi yapıldı.
     Pamukkale Kocaçukur mevkinde yapılan tır çekme gösterisinde, 5 ülkeden 10 sporcu, bellerine bağladıkları halatla 10 tonluk tırı 20 metre çekti. Vatandaşlar, gösteriyi ilgiyle izledi.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gösterinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın başlattığı Medeniyetler İttifakı projesine 140 ülkenin üye olduğunu belirtti.
     Proje kapsamında festival düzenlendiğini ifade eden Demir, şöyle konuştu:
     Medeniyet ittifakına ve barışa en çok katkının spor aracılığıyla yapılabileceği görüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu hususla ilgili değişik sporcuları bir araya getirmek için bir organizasyon düşündü. Tüm dünyadaki sporlar bu organizasyonda sergileniyor. Denizlinin en önemli değerlerinden biri olan Pamukkale travertenlerinin önünde gerçekleştirdik. Pamukkalesiz Denizli olmaz, Denizli Pamukkalesiz düşünülemez. Dolayısıyla bu güzelliğe, barışa ve medeniyetler ittifakına Pamukkalenin tanıklık etmesi düşüncesiyle burayı seçtik.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise insanların birbirine karşı saygı göstererek, gelenek ve görenekleriyle sporlarını yaşatması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Geleneksel spor dalları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER