Geleceğin doktorları önlük giydi

Geleceğin doktorları önlük giydi


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı, Önlük Giydirme Töreni düzenlendi.
     Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesinde okumaya başlayan 231 öğrenci için önlük giydirme töreni düzenlendi.
     ERÜ Sabancı Kültür Sitesinde yapılan 9. Geleneksel Önlük Giydirme törenine, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, UTEAK ve Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ve öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.
     TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, törende yaptığı konuşmada, Artık hekimliğe ilk adımı atan genç hekim adayı arkadaşlarımızın kendilerini sürekli geliştirmelerini istiyorum. Hasta doktor ilişkisinde iletişimin önemi her geçen gün artıyor. Hasta haklarını her zaman gözetmenizi tavsiye ederim. Ailelerinizi ve sizleri tebrik ediyorum dedi.
     Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven de, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında, fakültelerine yeni gelen öğrencilerin her birinin geleceğin doktor hanımları ve doktor beyleri olduğunu söyledi.
     Tıp Fakültesi öğrencilerinin hekimliğe ilk adımını bu törenle attıklarını belirten Güven, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
     Sembolik törenle hekimlik ahlakını kazanarak donanımlı bir şekilde mezun olacaksınız. Sizler için her şey şimdi başlıyor. İyi bir öğrenci ve gelecekte iyi bir doktor olmak için elinizden gelen tüm çabayı göstermelisiniz. Erciyes Üniversitesi Türkiyede en iyi tıp fakültelerinden birine sahip. Fakültemizden bu zamana kadar 4 bin 561 hekim mezun oldu. Sizlerden de aynı başarıyı bekliyoruz.
     Tıp Fakültesi 1. sınıf 1. dönem öğrencilerine önlükleri, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Dekan Muhammet Güven, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ve öğretim elemanları tarafından önlükleri giydirildi.
     Törende Tıp Fakültesinde dereceye giren öğrencilere de başarı sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Geleceğin doktorları önlük giydi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER