Gediz Nehrindeki kirlilik ele alındı

Gediz Nehrindeki kirlilik ele alındı


MANİSA (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Çevre Kalkınma Vakfı (GEMA) işbirliği ile düzenlenen toplantıda, Gediz Nehrinde yaşanan kirlilik ele alındı.
     Sardes Toplantı Salonunda düzenlnen toplantıya, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Emniyet Müdürü Erkan Taş, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, GEMA Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ile davetliler katıldı.
     Vali Daşöz, yaptığı konuşmada, 2008 yılında yürürlüğe konulan Gediz Eylem Planının, büyük oranda Manisayı ilgilendirdiğini evsel ve sanayi atıklarının bertarafı konusunda daha fazla duyarlılığa sahip olunması gerektiği belirterek, şunları kaydetti:
     Manisanın daha katı atık tesisi yok ve burası büyükşehir olacak. Atık su arıtma tesisi yüzde 20 kapasite ile çalışıyor ve burası bir sanayi devi. Manisadaki Organize Sanayi Bölgesi dışında bu bölgede hiçbir organize sanayi bölgesinde arıtma tesisi yok. Bu konularda laf söylemenin ötesine geçmemiz için herkesin kendi üzerine düşen ev ödevini birinci öncelikli olarak yapması gerekiyor. Bana göre şehir yönetimi aynı zamanda çevre yönetimidir. Tabi bunu da bir nokta, bir merci, bir kişiye yönelik olarak söylemiyorum. Genelde bu konuda sorunlarımız büyük.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Gediz Nehrindeki kirlilik ele alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER