Gedizin ıslahı için protokol imzalandı

Gedizin ıslahı için protokol imzalandı


MANİSA (A.A) - Gediz Nehrinin, Manisa sınırlarından geçen 35 kilometrelik kesiminde yapılacak ıslah çalışmalarına ilişkin 22 kurum ve sivil toplum kuruluşuyla protokol imzalandı.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine, DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal ile konuyla ilgili 22 kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Vali Daşöz, törende yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Gediz Nehrinin temizlenmesine yönelik seferberlik ilan ettiğini ve bu konudaki çalışmaların DSİnin önderliğinde sürdürüldüğünü belirtti.
     Bu çalışmanın bir parçası olarak, tarım arazilerinde su taşkınlarına da neden olan yatak ıslahı konusuna doğrudan ya da dolaylı katkısı olabilecek tüm kurum ve kuruluşlarının da desteğini sağlamak üzere bir protokol hazırladıklarını dile getiren Daşöz, Burada DSİ 10 ayrı noktadan 35 kilometrelik alanda çalışma yapacak. Burada nehir yataklarının temizlenmesi, ağaçların ıslahı, araçların yol güvenliği gibi boyutlar var. Türkiyenin her tarafından iş makineleri transferleri ilimize yapıldı. Şu an bazı noktalarda bu çalışmalara başlandı. Toplam 22 katılımcı kurum ve kuruluşumuz da protokolde yer alarak çalışmalara katkı verecek dedi.
     Daşöz, bu çalışmaya paralel olarak, ova yollarının ıslahı için yaklaşık 3 yıl önce uygulamaya konulan işbirliğinin de yeniden gündeme gelebileceğini ifade ederek, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ve ova yollarının ıslahına yönelik ileri ki günlerde yeni bir protokol imzalanabileceğini bildirdi.
     DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal da özellikle yağışların bol olduğu dönemlerde, Manisada 30 bin dönüm ekili tarım arazisinin Gediz Nehri yatağındaki sorunlar nedeniyle sular altında kaldığını belirtti.
     Bu taşkınların önlenmesi için Gediz Nehrinin Akgedik ile Yeniharmandalı hudutları arasında kalan yaklaşık 35 kilometre uzunluğundaki bölümünde yatak ıslahı yapılacağını kaydeden Özbal, protokolle bu projede tüm paydaşlarla birlikte el ele çalışacaklarını söyledi.
     Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ise yapılacak çalışmanın çiftçiler açısından memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, tüm çiftçilerin çalışmalara destek olması ve kolaylık sağlaması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Gedizin ıslahı için protokol imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER