Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -Başarılı polis memurları ödüllendirildi


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, görevinde üstün başarı gösteren polis memurları, Kaymakamlık tarafından başarı belgesi ve altınla ödüllendirildi.
     Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, makamındaki törende, polis memurları Murat Çetin, Beytullah Uslu, Ahmet Kuyucu, İbrahim Akçakır ve Salih Yurdakulun, gasp, dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçların takibinde başarılı çalışmalarından dolayı belge almaya hak kazandığını bildirerek, onları tebrik etti.
     Daha sonra, Çorumluoğlu ve diğer protokol üyelerince 5 polis memuruna başarı belgeleriyle Emniyet Müdürlüğünü Güçlendirme Derneğinin hediye ettiği birer çeyrek altın verildi.
     Törene, Gediz Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik ve İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar katıldı.
    
     -Arakana yardım için iftar organizasyonu iptal edildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Gediz Şubesi, ramazan ayında yapılması planlanan iftar organizasyonunu, Myanmarın Arakan bölgesindeki Müslümanlara yapılan şiddet eylemleri dolayısıyla iptal etti.
     Sendikanın Gediz Temsilcisi Ali Arısoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, iftar için harcamayı planladıkları parayı, Arakan bölgesinde mağdur durumdaki Müslümanlara göndereceklerini bildirdi.
     Genel Merkezin de Arakan Müslümanları için yardım kampanyası başlattığını ifade eden Arısoy, şunları kaydetti:
     Memur-Sen, 9 Ağustosta yapmayı kararlaştırdığı iftarı iptal etmek başta olmak üzere, konfederasyona bağlı sendikaların iftarlarını iptal ederek, bu iftarlar için ayrılan bütçenin de üzerine en az onun kadar bütçe ekleyip 11 sendika ve konfederasyonun toplam 200 bin lira yardım yapmasını sağlayacak. Türkiye genelindeki 650 bin üyeye de özellikle Arakan Müslümanlarına yardım yapmaları çağrısı ulaştırıldı. Eğitim Bir-Sen Gediz Temsilciliği Yönetim Kurulu olarak bu çağrıya uyuyoruz ve biz de bu yıl düzenleyeceğimiz iftar programını iptal ediyoruz. İftar programı bütçemizi, Arakan bölgesinde Budistler tarafından zulme uğratılan Müslümanlara yardım olarak göndermeyi kararlaştırdık.
    
     -İhtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı yapıldı.
     Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vakıf tarafından ilçe merkezi, belde ve köylerde yaşayan toplam 502 muhtaç vatandaşa ramazan ayında gıda malzemesi alabilmeleri için 50 bin 700 lira para yardımı yapıldığını bildirdi.
     Ramazan ayı süresince vakfın aşevinden her gün 400 kişiye 3 çeşit sıcak yemek yardımı da yapıldığını duyuran Çorumluoğlu, yemek yardımlarının günlük masraflarının yardımsever ve duyarlı vatandaşlar tarafından karşılandığını kaydetti.
     Çorumluoğlu, bu yıl beldelere yapılan yemek yardımlarının, belediyeler tarafından evlere iftar yemeği olarak verildiğine işaret ederek, ilçe genelinde 115 aileye de sahurda tüketilmesi için kahvaltılık gıda malzemesi dağıttıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER