Gedizde Türkiyenin Demokrasi Serüveni konferansı

Gedizde Türkiyenin Demokrasi Serüveni konferansı -AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: Bu millet demokrasiyi benimsemiştir ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacaktır


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Türk milletinin demokrasiyi benimsediğini ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağını söyledi.
     Aksoy, Gediz Belediyesi tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Türkiyenin Demokrasi Serüveni konulu konferansta, İstiklal Savaşından günümüze kadar olan Türkiyenin demokrasi mücadelesini anlattı.
     Türkiyenin önünün her zaman darbelerle kesildiğini ve bu darbelerden sonra ülke genelinde kişi başına düşen milli gelirin de azaldığını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:
     Geçmişteki tek parti zihniyeti, sandıkta kaybetmiş olmasına rağmen darbeleri alkışlamıştır. Bugün halen 27 Mayıs darbesi, CHP tarafından haklı bir darbe olarak görülmektedir. Bu darbeler halkın demokrasiye geçmesini, demokratik yönetime kavuşmasını önlemiştir. Gruplaşarak hükümetlerin altını oymaya çalışmışlardır. Ergenekon denilen örgüt de budur. Bu millet demokrasiyi benimsemiştir ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacaktır. Biz hükümete geldiğimizde kişi başına düşen milli gelir 2 bin 450 dolar iken bugün 10 bin 400 dolardır. 2023 hedefimiz ise 30 bin dolara çıkarmak. Büyük bir ekonomiye sahip bir ülke hedeflemekteyiz. Bu hedefler için iyi bir eğitim sistemi şarttır. Bu sebeple 4+4+4 sistemi geliştirilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.
     (MA-HŞ-DA)
<< Önceki Haber Gedizde Türkiyenin Demokrasi Serüveni konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER