Geçlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf

Geçlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin Çankırıda -Tekin: Yatırımları adil ve uygun biçimde dağıtmaya çalışıyoruz


ÇANKIRI (A.A) - Geçlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Yatırımları adil ve uygun biçimde dağıtmaya çalışıyoruz dedi.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi Sivil Toplum ve Sosyal Projeler topluluğu tarafından organize edilen 2023 vizyonunda gençlik konulu konferansa katılmak için Çankırıya gelen Tekin, Vali Vahdettin Özcanı makamında ziyaret etti.
     Vali Özcan, girişte karşıladığı Tekine Çankırıda üretilen bazı ürünleri tanıttı. Tekine kısa bir brifing veren Özcan, Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezindeki telesiyejin bulunduğu yere yapılacak kayak merkezi ihalesinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Çankırıdaki Atatürk Stadının zemininde bozulmalar oluştuğunu kaydeden Özcan, zeminin 30 yıldır tadilattan geçmemesi nedeniyle bazı bozulmalar meydana geldiğini, bu konuda Geçlik ve Spor Bakanlığından destek beklediklerini söyledi.
     Geçlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ise Çankırının tarihi ve kültürel manada çok güzel bir il olduğunu ifade ederek, Çankırı hem üretimde hem de geçmişine sahip çıkma noktasında oldukça başarılı. Bu konuda Çankırılıları tebrik etmek gerek dedi.
     Bakanlık olarak imkanları eşit bir şekilde dağıttıklarını söyleyen Tekin, şöyle devam etti:
     Önümüzde bir kıstas var. Türkiyenin bir mali ve ekonomik durumu var. Bu kapsamda yatırımları adil ve uygun biçimde dağıtmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızla ilgili olarak Çankırıdan da gelen talepler var. Bu talepleri de bütçe imkanları doğrultusunda optimum biçimde kullanabilecek adımlar atacağız. Bugünlerde bu yatırım programları üzerinde çalışılıyor, bütçe kanunu görüşülüyor. Umarım 2013 yılı Çankırı için ve bakanlık olarak bizim açımızdan da, tüm Çankırı ve tüm yatırımlar açısından oldukça başarılı ve verimli bir yıl olur.
     Daha sonra, Belediye Başkanı İrfan Dinçi ziyaret eden Tekin, burada yaptığı konuşmada, Çankırının köklü bir tarihe sahip önemli bir il olduğunu ifade ederek, bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     Belediye Başkanı İrfan Dinç de Çankırının tarihinden kısaca bahsederek, kültürel manada önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Geçlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER