Geçişi işçiler kurayla belirlendi

Geçişi işçiler kurayla belirlendi -Okulların temizlik ve çevre düzenlemesinde görev yapacak 185 kişi, noter huzurunda çekilen kurayla iş sahibi oldu


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların temizlik ve çevre düzenlemesi için alınacak 50si roman 185 geçici işçi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.
     Okulların 8 ay süreyle temizlik işini yerine getirmek için açılan geçici kadroya, bin 518 kişi başvuru yaptı. 50si roman vatandaşlardan olmak üzere işe başlayacak 185 kişi, Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kura sonucu iş sahibi oldu.
     Balıkesir 2. Noter yetkililerinin yaptığı kura çekimlerini İşkur Müdürü Nazım Balcı ve Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Aydın da izledi. Kadın-erkek ayrımı gözetmeden yapılan başvurularda merkez ve köylerde görev yapacak adaylar 400 kişilik salona sığmadı. Kurada adı çıkanlar sevindi, çıkmayanlar ise hayal kırıklığı içinde evlerinin yolunu tuttu.
     Balcı, Balıkesirde işsiz vatandaşlara geçici de olsa istihdam yaratmak amacıyla genel müdürlükten ayrılan kaynağı Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı Toplum Yararına Çalışma Projesinde kullanılacağını söyledi.
     Balcı, işe olan ihtiyacın tahminlerinin üzerinde olduğunu belirterek, Bu kadar başvuruyu geçici istihdam projesinde çalıştırmamız imkansız. Kurada adı çıkmayan kişiler, diğer iş imkanlarından faydalanmaları için kurumumuzla iletişimlerini sürdürsünler dedi.
     Aydın ise Anayasada yer alan pozitif ayrımcılık ilkesine dayanarak 50 roman vatandaşa da bu sayede destek olduklarını ifade ederek, kurayla belirlenen 18-50 yaş arasındaki 185 kişinin kurum ve okulların ihtiyacına göre dağıtılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Geçişi işçiler kurayla belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER