Gebzede Böbrek Nakil Merkezi hizmete açıldı

Gebzede Böbrek Nakil Merkezi hizmete açıldı


KOCAELİ (A.A) - Anadolu Sağlık Merkezi bünyesinde Böbrek Nakil Merkezi hizmete açıldı.
     Anadolu Sağlık Merkezinin Gebzedeki hastanesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Böbrek Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Çağatay Aydın, böbrek naklinin diyalize göre ekonomik, sosyal ve tıbbi açıdan avantajlı olduğunu belirterek, diyaliz hastalarının yaşam beklentisinin böbrek nakli olan hastalardan çok daha az olduğu gözlendiğini kaydetti.
     Başarılı bir böbrek nakli sonrasında böbreğin işlevleri tam olarak yerine getirdiğinde hasta için daha sağlıklı, üretken ve uzun bir yaşam beklentisi elde edilebilindiğini ifade eden Aydın, Günümüzde böbrek naklinin önündeki en büyük sorun, giderek artan hasta sayısına karşın yeteri kadar organ bulunamaması. Ülkemizde böbrek nakli bekleyen hasta sayısı 30 bin civarında. Oysa yılda ortalama 3 bin hastaya nakil yapılabiliyor. Geri kalan hastalara ise diyaliz başlıca tedavi seçeneği olarak kalıyor dedi.
     Aydın, Türkiyede her 6 veya 7 kişiden birisinin böbrek hastası olduğunu dile getirerek, bu sayının her geçen gün arttığını söyledi. Türkiye genelinde 62 böbrek nakil merkezi bulunduğunu kaydeden Aydın, Anadolu Sağlık Merkezinde hizmete soktukları merkezde yılda ortalama 80-100 böbrek naklinin yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.
     Böbrek naklinden yararlanacak olan hastaların sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olması halinde ek ücret ödemeyeceğini ifade eden Aydın, Böbreğini verecek olan kişi sigortalı olmasa bile ücret alınmıyor. Böbrek nakli, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında bir hizmet. Merkezimizde öncelikle bulunduğumuz çevre iller olmak üzere, ülkemizin bu önemli sağlık sorununun çözümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İsa Turhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gebzede Böbrek Nakil Merkezi hizmete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER