Gazze için tuvale yansıyan altın ayak

Gazze için tuvale yansıyan altın ayak izleri -Real Madridin Portekizli yıldızı Ronaldonun Altın Ayakkabısını Gazzeye bağışlamasından etkilenen, kollarını ve sağ bacağını kullanamayan engelli Yusuf Arslan, Gazzede yaşanan d


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Real Madridin Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldonun Altın Ayakkabısını Gazzeye bağışlamasından etkilenen, kollarını ve sağ bacağını kullanamayan engelli Yusuf Arslan, Gazzedeki sıkıntıları, yaşanan dramı sol ayağıyla resmetti.
     Erzurumda 9 yaşından bu yana farklı konularda sol ayağıyla resim yapan Arslan, Gazzede yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek ve bir nebze de destek olabilmek için tablosuna ülkedeki dramı yansıttı.
     Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim yaparak mutlu olduğunu belirterek, pozitif enerjisini tablolarına yansıttığını söyledi.
     Özgür resim yapmayı sevdiğini anlatan Arslan, Hiç kimse benim pozitif enerjimi negatif hale getiremez. Ben kuşlar gibi özgür resim yapmayı seviyorum. Ben konuşmayı sevmiyorum, çünkü düşüncelerimi fırçayla tuvale yansıtıyorum dedi.
     Gazzedeki yaşananları, insanların şehit edilmesini tuvaline yansıttığını ifade eden Arslan, Real Madridin Portekizli yıldızı Ronaldonun Altın Ayakkabı ödülünü Gazzeye bağışlayarak örnek bir davranış sergilediğini belirtti.
     Arslan, şunları kaydetti:
     Başarılı sporcu Madridin Altın Ayakkabısını Gazzeye bağışlaması beni çok etkiledi. Ben de ne yapabilirim- diye düşündüm. Onun Altın Ayakkabısı varsa benim de altın ayağım var dedim. Sonra, sol ayağımla Gazzeyi anlatan bir tablo yaptım. O an düşündüm ve anlık olarak yaptım. Ne yaptığımı önceden tasarlamamıştım. Bu tabloyu satarak, kazanacağım parayı Gazzeye bağışlayacağım.
    
     -Gazzedeki durum beni çok etkiledi-
    
     Eserini satarak, Gazzeye destek olmak istediğini vurgulayan Arslan, Mavi hayattır, hayat güzeldir ama bizi kıskananlar var. İslam ülkelerinin huzurunu bozmak isteyenler var. Müslüman ülkeleri savaşın içine çekmeye çalışıyorlar. Sektörler olsun, özellikle reklam ve müzik sektörleri yabancıların elinde. Aslında çalışarak kendi ülkemizi kalkındırabiliriz diye konuşu.
     Arslan, Gazzeye destek için sol ayağıyla yaptığı tabloyu, şöyle anlattı:
     Gazzedeki durum beni çok etkiledi. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ben de bu sözden yola çıkarak, sol ayağımla bir eseri ortaya çıkardım. Bu tablodaki uçan rengarenk balonlar, hayallerin uçmasını gösteriyor. Yani annesini kaybetmiş bir çocuğun, yavrusunu kaybetmiş bir annenin hayali bu balonlar. Türkiyenin ve Gazzenin bayrağını, benim sol ayağımla bütünleştirdim. Tablomda yeşil rengi çok kullandım, çünkü dünyadaki dengeyi sağlıyor. Ayak izi de İsrailin adım attığı her yere kanlar içerisinde gittiğini, ayaklarının altında kanların olduğunu gösteriyor.
    
     -Eserimi, ilk AA ile paylaşmak istedim-
    
     Gazzede yaşananları anlatan tablosunu ilk Anadolu Ajansı ile paylaşmak istediğini belirten Arslan, İlk sizinle paylaşmak istedim. Çünkü AA, her yere elini uzatıyor, her yerden haber yapıyor. AAyı ben çok yakından takip ediyorum. Gerek internetten, gerek gazetelerde çıkan haberlerden, gerekse televizyonlardan. Gerçekten çok güzel işler yapıyor. Ben de Gazze için yaptığı eserimi ilk AA ile paylaşmak istedim diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gazze için tuvale yansıyan altın ayak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER