Gazipaşa Ziraat Odasındaki yolsuzluk iddiası

Gazipaşa Ziraat Odasındaki yolsuzluk iddiası -Gazipaşa Ziraat Odasının eski başkanlarından Tevfik Uysal ile Hasan Çelikin de aralarında bulunduğu 401 kişinin Görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık suç


ANTALYA (A.A) - Gazipaşa Ziraat Odasının eski başkanlarından Tevfik Uysal ile Hasan Çelikin de aralarında bulunduğu 401 kişinin Görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanmalarına başlandı.
     Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan Gazipaşa Ziraat Odası eski başkanlarından Tevfik Uysal ve Hasan Çelik ile diğer 399 sanığın çoğunluğu katıldı.
     Mahkeme heyeti, sanıkların fazla olması ve duruşmanın bir günde tamamlanamayacak olmasından dolayı sanıkların ifadelerinin 4 günde, her gün 100er kişi halinde alınmasına karar verdi. Bu kapsamda ilk gün 100 civarında sanığın kimlik tespitinin ardından ifadelerinin alınmasına başlandı.
     Sanıkların kimlik tespiti ve ifade verme işlemi sürüyor.
     Yargılanan çiftçilerden bazıları, adliye çıkışında gazetecilere yaptıkları açıklamada, aidatlarının eksik ya da hiç ödenmediği gerekçesiyle yargılandıklarını, ancak aidatlarını ödediğini gösterir dekontların kendilerinde olduklarını belirterek, aidatların eksik olup olmadığının oda yöneticilerin sorumluluğunda olduğunu savundular.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Gazipaşa Ziraat Odasında yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından görevlendirilen müfettişler yaptıkları incelemede, Yönetimin oda kaynaklarını şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığını rapor etmiş, bunun üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 23 Mayıs 2012de Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Tevfik Uysal ve yönetim kurulunu görevden almıştı.
     Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine 1 Haziran 2012de Tevfik Uysal ve Hasan Çelik ile yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
     Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Tevfik Uysal ve Hasan Çelikin de aralarında bulunduğu toplam 401 kişi hakkında, oda üyelerinden bazılarının aidat borcunun silinmesi, odaya ait aracın oda başkanının şahsi kullanımında olması, odanın manav ve market harcamalarının çok yüksek olması, oda başkanının şahsi talebi doğrultusunda hediyelik paketler yapılması ve bunların bedelinin Gazipaşa Ziraat Odası tarafından ödenmesi, üyelerden eksik tahsilat yapılması suçlamaları yer alıyor.
     Oda başkanlarından Tevfik Uysal hakkında ayrıca Odanın kasasından para aldığı, odaya ait otomobille kızının üniversite kaydını yaptırmaya gittiği, Saanen cinsi keçilerin odanın bir faaliyetiymiş gibi gösterilerek üreticiye satıldığı, ancak buradan elde edilen karın oda kasasına aktarılmadığı suçlamaları da bulunuyor.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gazipaşa Ziraat Odasındaki yolsuzluk iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER