Gazipaşa Havalimanı, Anamurun Avrupa kapısı oldu

Gazipaşa Havalimanı, Anamurun Avrupa kapısı oldu -Amsterdam-Gazipaşa uçuşlarının başlamasıyla Hollandadaki Anamurlular, 5 saatlik yolculukla memleketlerine ulaşma imkanına kavuştu


MERSİN (A.A) - Hollandanın başkenti Amsterdamdan Antalyanın Gazipaşa ilçesine uçuşların başlamasıyla, bu ülkede yaşayan Anamurlular, 5 saatte memleketlerine ulaşma imkanına kavuştu.
     Amsterdamda Türklere yönelik içecek bayiliği yapan İbrahim Güngör ve Hollanda devlet televizyonu NCRVde yönetmen olarak çalışan eşi Alie Hurink, 3 buçuk saat süren uçak yolculuğuyla Gazipaşa Havalimanına, 1 buçuk saatte de Anamura ulaştılar.
     İbrahim Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle birlikte her yıl tatilini memleketi Anamurda geçirdiğini belirterek, Önceki yıllarda Antalya Havalimanına iniyor, oradan da Anamura 5 saatte geliyorduk. Yolculuğumuz 9 saati buluyordu. Ancak bu yıl Gazipaşa Havalimanına uçuşların başlamasıyla bu süre 5 saate düştü. Ayrıca havalimanından çıkış da kısa sürdü. Çok memnun olduk dedi.
     Güngör, uçuşların başka Avrupa ülkelerine de yapılması halinde Anamur-Avrupa arasında gidip geleceklere büyük kolaylık olacağını ifade ederek, Yolların da tamamlanmasıyla Gazipaşa Havalimanının daha yoğun kullanılacağını düşünüyorum. Bu hava limanı 85 kilometre mesafedeki Anamur-un Avrupa-ya açılan kapısı oldu. İlçemizin turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bir Anamurlu olarak bu gelişme beni çok mutlu etti diye konuştu.
     Güngörün eşi Alie Hurink de, 20 yıldır yaz tatillerinde Anamura geldiklerini belirterek, son birkaç yılda ulaşımda büyük gelişme yaşandığını, bundan da çok memnun kaldıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Tahsin Ünlü/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Gazipaşa Havalimanı, Anamurun Avrupa kapısı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER