Gaziler Günü

Gaziler Günü -Ankara Valisi Yüksel, gazilerle Anıtkabire çelenk koydu


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Gaziler Günü dolayısıyla gazilerle Anıtkabiri ziyaret etti.
     Anıtkabirdeki törene, Vali Yükselin yanı sıra Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan, siyasi parti temsilcileri, gaziler, Ankara Garnizonuna bağlı askerler ve öğrenciler katıldı.
     Vali Yüksel ve beraberindekiler, Aslanlı Yoldan yürüyerek, Anıtkabire geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan öğrenciler Anıtkabir merdivenlerini çıkarken, Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı attı.
     Mozoleye çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Yüksel, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:
     Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri, kahraman gaziler;
     Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak, tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşamasının en büyük garantisi olan Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde bayrak dalgalandırmamızı sağlayanlara, gazilerimize Ankara halkı adına minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Güçlü ve saygın Türkiyenin temelleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri kahraman gaziler...
     Türk milleti gazilerimize minnettardır.
    
     -Kıbrıs gazisinden terör tepkisi-
    
     Bu arada, törenin ardından öğrenciler gazilerle tanıştı ve çiçek verdi. Bu sırada, Kıbrıs gazisi Dağıstan Tanrıverdi, Neden ağlıyor bu asker- Anneler niye ağlıyor- Yeter diyerek, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.
     Tanrıverdi, çevresindeki gazi arkadaşları tarafından sakinleştirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı/Aylin Sırıklı
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER