Gaziler Günü Yozgatta kutlandı

Gaziler Günü Yozgatta kutlandı


YOZGAT (A.A) - Yozgatta Gaziler Günü törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki törende, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Zübeyir Altınokun Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     Gazi Ömer Güran, burada yaptığı konuşmada, gazilerin devletine saygılı, ahlak ve fazilet sahibi olduğunu belirterek, gazilerin siyasi tercihini gazilik unvanı ile karıştırmadığını söyledi.
     Zaman zaman gazilerin bir ulusal değer olduğunu çekemeyenler ve küçümseyenlerin çıktığını belirten Güran, Bunları kadirşinas Türk milleti ile karıştırmıyor ve biliyoruz ki Türk milleti tarih boyunca gazisine ve şehidine sahip çıkmıştır. Biz gaziler bu unvanı alırken merminin vızıltısında, bombanın dehşeti içinde bulunduk. Sıkıntılı günler geçirdik ve hep vatan dedik. Acı çektik. Zaman geldi şehit olan arkadaşlarımızın gözlerini kapattık. Helal olsun akan ve akacak kanlarımız bu vatana diye konuştu.
     Gazi Hakan Çelik de gazilik hatırasını anlattı.
     Törene Yozgat Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, gaziler ve diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Gaziler Günü Yozgatta kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER