Gaziantep mutfağı dünyada tanıtılacak

Gaziantep mutfağı dünyada tanıtılacak -Gaziantep Yemeklerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması, Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yaygınlaştırılarak Korunması projesinin gala gecesi yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından yürütülen ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Gaziantep Yemeklerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması, Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yaygınlaştırılarak Korunması projesinin gala gecesi yapıldı.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, proje ortağı Sahan Restoranda düzenlenen gecede, proje kapsamında 14 farklı ülkeden Gaziantepe gelen şef aşçılar, kendi ülkelerinin yemeklerinden örnekler sundu.
     Gecenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantepin bir çok yönüyle ön plana çıktığını belirterek, Gaziantepin bu zamana kadar geliştirdiği mutfak kültürüyle de dünyada öne çıkması gereken kentlerden birisi olduğunu kaydetti.
     Devlet üniversitelerinde ilk defa gastronomi bölümünün GAÜNde açıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Coşkun, Bu yıl üçüncü senesini tamamlayan öğrencilerimizle birlikte sadece üniversitemiz içerisinde değil şehri kuşatan ve sesi uluslar arası bir noktaya taşınan projelerle de gastronomi bölümünü ön plana çıkartmış bulunuyoruz. Proje kapsamında 10 ayrı ülkeden 14, Türkiyeden 21 olmak üzere 35 şefin katılımıyla Gaziantepte 90 yemeğin ulusal ve uluslar arası boyutta taşınmasında ciddi bir emek verdiler değerlendirmesinde bulundu.
     Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök ise projenin Gaziantep mutfağının yurt içinde ve yurt dışında kalıcı olarak tanıtılması amacıyla yapıldığını söyledi.
     Gecede projenin başlangıcından bu yana geçen sürede yapılan çalışmaların kayıtlarından oluşan sine vizyon gösterisi yapıldı, GAÜN Kültür Müdürlüğüne bağlı halk oyunları topluluğu tarafından yöresel oyunlar sahnelendi.
     Projenin gerçekleşmesine katkıda bulunanlara plaket verilmesiyle program sona erdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantep mutfağı dünyada tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER