Gaziantep kısa kısa

Gaziantep kısa kısa -İKA proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağında İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından 2013 yılı proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Kaymakam Seyfullah Ordueri, Nurten Öztürk İlkokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılardan bölgenin kalkınması için proje çalışmalarına önem verilmesini istedi.
     İKA birim uzmanı Ahmet Paksoy da İKAnın faaliyet alanının Gaziantep, Adıyaman ve Kilis olduğunu anımsatarak, program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 9,5 milyon lira olduğunu söyledi.
     KOBİler ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen kooperatifler için üç farklı mali destek programı uygulandığını ifade eden Paksoy, toplamda 9,5 milyon lira tutarındaki hibe kaynağın kullandırılmasını hedeflediklerini kaydetti.
     Paksoy, başvuruların 28 Ocak 2013 Pazartesi günü sona erdiğini sözlerine ekledi.
    
     -Müftü Şekerciden Alevi Kültür Derneğine ziyaret
    
     İslahiye İlçe Müftüsü Osman Şekerci, sivil toplum kuruluşlarıyla Ortak Akıl ve İşbirliği amacıyla Alevi Kültür Derneğini ziyaret etti.
     Ziyarette alınan karar gereği Cuma günü, 8 bin kişilik aşure dağıtımının yapılması ve Pazar günü de İslahiye Alevi Kültür Derneğinin yapacağı Aşure etkinliğine Müftülük ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılmasına karar verildiği bildirildi.
     Müftü Şekerci başkanlığındaki Ortak Akıl ve İşbirliği Platformuna Huzur-Deri temsilen Musa Ak, Fatih Talebe Yurtlarını temsilen Mehmet Karslı, Alevi Kültür Derneğini temsilen Ethem Yılmaz, İlk-Deri temsilen Ramazan Deveci, Dost-Deri temsilen Mustafa Karataşlıoğlu, Şefkat-Deri temsilen Mustafa Selimoğlu katıldı.
    
     Muhabir: İzzet Mazı- Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantep kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER