Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri:

Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri: -Tekstil makineleri imalat sektörü desteklenmeli


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri, tekstil makineleri imalat sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.
     Peri, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gelişmiş bir makine imalat sanayinin, daha az dışa bağımlılık, daha az döviz harcaması ve daha az açık veren bir dış ticaret dengesi anlamına geldiğini belirtti.
     Çok geç kalınmadan, bizim gibi gelişmekte olan bir ülkenin artık atması gereken en önemli sanayi adımı makine imalat sanayisi olmalıdır diyen Peri, şöyle konuştu:
     Ülkemizde yöneticilerimiz her fırsatta yapılan ihracatımız ile övünmektedir. Ancak ihracat ve ithalat rakamları karşılaştırıldığında durumun hiç de övünülecek gibi olmadığını görebiliyoruz. Özellikle tekstil ürünlerimizin ihracatından elde ettiğimiz gelirin üçte ikisini, tekstil makinelerinin ithalatı için tekrar geri ödemekteyiz. Kısacası yurt dışı tekstil makinesi üreticilerinin hamallığını yapmaktayız.
     Tekstil makinesi ithalat ve ihracat rakamları karşılaştırıldığında da durumun aynı olduğunu ifade eden Peri, 1999-2011 yılları arasında 2,1 milyar dolarlık tekstil makinesi ihracatı yapmış olmamıza karşın, 17 milyar dolarlık tekstil makinesini dışarıdan satın almışız. Bu da cari açığın ne kadar büyük boyutlara geldiğini göstermektedir. Dış açığımız gün geçtikçe büyümektedir. Bunun önüne geçmek için Türkiyede tekstil makineleri ve teknolojilerine destek verilmesi gerekir diye konuştu.
     Tekstil makineleri üretimine destek verilmesi durumunda, Gaziantepin Türkiyenin ve Ortadoğunun, tekstil makineleri imalat merkezi olabileceğini aktaran Peri, şunları kaydetti:
     Gaziantep insanının girişimci ruhu, tekstil sektörünün potansiyeli, makine imalatçılarının ve sektörünün altyapısı bu durum için bir avantaj olarak kullanılmalıdır. Bu şekilde, kentimizi birçok ülkeye en gelişmiş tekstil makinelerini ve teknolojilerini satma imkanına sahip duruma getirebiliriz. Dolayısıyla Gaziantep, işte bu konuda marka olur ki, özlediğimiz sanayideki marka kavramını övünerek her yerde rahatlıkla anlatabiliriz.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER