Gaziantep, üniversite sanayi işbirliğine model olmak

Gaziantep, üniversite sanayi işbirliğine model olmak istiyor -GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun: -Proje bazında çalışarak bir strateji belgesi ortaya çıkarmaya ve Gaziantepten Türkiyeye bir model ortaya koymaya çalışıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite-sanayi işbirliği konusunda, Türkiyeye model olacak bir çalışma yaptıklarını söyledi.
     Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ve ABDde üniversite-sanayi işbirliğinin güzel örneklerinin bulunduğunu Türkiyede ise bu kavramın halen altının doldurulmadığını savundu. Üniversite-sanayi işbirliği konusunda Türkiyeye model olacak ciddi bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Coşkun, Burada, proje bazında çalışarak bir strateji belgesi ortaya çıkarmaya ve Gaziantepten Türkiyeye bir model ortaya koymaya çalışıyoruz dedi.
     Bir yandan genele hitap ederken, bu konuda bir duyarlılık, kamuoyu ve bilinç oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Coşkun, diğer taraftan da sektörler bazında her sektöre yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.
     Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında, Gaziantep Üniversite Sanayi İşbirliği Platformunu (GÜSİAP) oluşturduklarını belirten Coşkun, proje kapsamında, sektörel arama toplantıları ve eğitim seminerleri gibi çok çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi.
     Coşkun, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Sanayi Odası (GSO) ile Organize Sanayi Bölgesinin (GOSB) de proje ortağı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Sanayinin bizden sonuç alacağı hakikaten bir prosedür ortaya çıkarmak istiyoruz. Üniversite cephesinden baktığımızda; bizim akademik bilgiyi ticari, inovatif, teknolojik ürün haline getirecek veya akademik bilgiyi bir hizmetin içerisinde bilgi dolu bir sürece getirecek çalışmalar yapıyoruz.
    
     -Sanayici akademisyen ilişkisi-
    
     Coşkun, akademisyenlerle sanayiciler arasında bireysel bazda güzel ilişkiler olmasına rağmen kurumsal bazda tüm akademisyenleri içerisine alan ilişkiler ağının istenilen düzeyde olmadığı savunarak, şöyle devam etti:
     Problemin temel nedenlerinden birisi bu. Çünkü iki taraf birbirini tanımıyor. Biz şimdi iki tarafı flört ettiriyoruz. Bunların da dolaylı getirisi olacak. Bu ilişkiler ağı yeni projeler ortaya çıkaracak. Bizim bu strateji belgesinde bazı öngörmediğimiz noktalar bile kendiliğinden ortaya çıkacak ve sonuçta bir gelenek oluşacak. Sanayi hem Ar-Ge hem Ür-Ge bazında, üniversite camiasından bilgiye ulaşacak ve işlerini kolaylaştırıcı bir süreç ortaya çıkacak. Bu konuda kararlıyız, ısrarlıyız, inşallah sonuç alacağız diye düşünüyoruz.
     Prof Dr Coşkun, üniversite sanayi işbirliğinin önemli bir ayağını oluşturan Gaziantep Teknoparkta yatırımların devam ettiğini, bu kapsamda hazırlanan 7 milyon avroluk bir projenin 2 yıla kadar tamamlanacağını bildirdi.
     GAÜNün 40 yıla yakın bir akademi geçmişine sahip ve Türkiyedeki en büyük üniversitelerden biri konumunda olduğunu belirten Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversitenin 30 bini aşan öğrencisi, fakülteleri, meslek yüksek okulları, yüksek okulları, araştırma uygulama hastanesi, uluslar arası işbirlikleri ile bölgenin en önemli eğitim noktası olarak hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantep, üniversite sanayi işbirliğine model olmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER