Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Sobanı Dikkatli Yak, Hayatını Yakma ödülleri sahiplerini buldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen, Sobanı dikkatli yak, hayatını yakma konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.
     Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödülleri Özel Erdem Koleji toplantı salonunda sahiplerine verildi.
     Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, çok basit önlemlerle karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin üstesinden gelinebileceğini belirterek, zehirlenmelerin önüne geçebilmek amacıyla detektör dağıttıklarını ifade etti.
     Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Tanrıverdi de, her kış karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı olarak yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
     Koruyucu sağlık hizmeti kapsamında, zehirlenmeleri önlemek amacıyla farkındalık oluşturmanın asli görevleri olduğuna dikkati çeken Tanrıverdi, Bu sorumluluk hissiyle vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla Şahinbey Kaymakamlığı ile Sobanı Dikkatli Yak, Hayatını Yakma projesi kapsamında birçok çalışma gerçekleştirdik ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.
    
     -Şehitkamil Belediyespor, şampiyon oldu-
    
     Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) U19 Futbol Liginde mücadele eden Şehitkamil Belediyespor, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sahasında Şahinbey Belediyesporla karşılaşan yeşil-siyahlı ekip, 4-0lık galibiyetle şampiyonluğunu ilan etti.
     Ligde oynadığı 17 maçtan 16 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 49 puan toplayan Şehitkamil Belediyespor, en yakın takipçisi Oğuzsporla arasındaki puan farkını 5 çıkarttı.
     Antrenör Taner Özaykut, geçen sezon ligi zirvede tamamlayarak Gaziantepi Türkiye Şampiyonasında temsil ettiklerini anımsatarak, bu başarının tesadüf olmadığını gösterebilmek adına çok çalıştıklarını belirtti.
     Özaykut, şampiyonluğu sezonun başından itibaren büyük destek veren başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere kendilerini yalnız bırakmayan sporseverlere armağan ettiklerini kaydetti.
     Kulüp Başkanı Musa Yıldız da şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları ve teknik heyeti tebrik etti.
    
     -Şahinbey Belediyesporlu karateci, Türkiye 2ncisi oldu-
    
     Şahinbey Belediye Gençlik Spor Kulübü sporcularından Elif Akyüz, Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında ikinci oldu.
     Akyüz, İzmirde 1-3 Mart arasında yapılan ve 56 ilden bin 700ün üzerinde sporcunun katıldığı şampiyonada, Türkiye ikincisi olarak Milli Takıma girmeye hak kazandı. Akyüz, Sırbistanda yapılacak Balkan Yıldızlar Şampiyonasında mücadele edecek.
     Kulüp Başkanı Mehmet Demirbaş, sporcuların bir çok dalda başarıdan başarıya koştuğunu ifade ederek, devamını diledi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER