Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İş Başı Eğitim Programı ile işsiz kadınlar meslek öğrenecek


GAZİANTEP (A.A) - TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ve İŞKUR ortaklığıyla yürütülen İş Başı Eğitim Programı ile işsiz kadınlar meslek öğrenecek.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, yürütülen programla daha önce sigorta girişi olmayan ve meslek edinmek isteyen gençlere imkan sağlanacak. Staj süresinin 6 ay olarak belirlendiği program sonrasında işveren açısından istihdam zorunluluğu olmamasına rağmen, yüksek performans gösteren stajyerlere iş imkanı sunulabilecek.
     İş Başı Eğitim Programıyla staja başlayan kadınların program sonrası meslek edinip edinmediğini, stajlarının aktif geçip geçmediğini İŞKUR denetleyecek. Staj süresince stajyerlerin meslek ve iş yeri kazası sigortasıyla günlük harcırahını da İŞKUR karşılayacak.
     Programa başvurmak isteyenlerin Gaziantep Sanayi Odası ile irtibata geçmesi gerektiği kaydedildi.
    
     -TUSAF üyeleri bir araya geldi
    
     Türkiye Un Sanayi Federasyonu (TUSAF) üyeleri Gaziantep Ticaret Borsasında (GTB) bir araya geldi.
     GTBden yapılan yazılı açıklamaya göre, TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş, TUSAF Başkanı Erhan Özmen ile GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelikin de katıldığı toplantıda, TUSAF üyelerine, TSE Helal Gıda ve ürün belgelendirmesi hakkında bilgi verdi.
     TSEyi tanıtarak Gaziantep ve bölgesinde yaptığı çalışmaları anlatan Ulaş, TSEnin kurumsal yeterliliğine ve gücüne değindi.
     Belgelendirme konusunda dünya çapında söz sahibi olduklarını belirten Ulaş, Sektöründe söz sahibi olmak isteyen her işletme kalitesini belgelemek zorunda. Gaziantepin un sektöründe söz sahibi ve marka şehir olmasını istiyorsak, bu sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin kalitelerini en iyi seviyeye çıkartmaları gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Ulaş, helal gıda konusunda insanların artık bilinçli olduğunu, Malezya başta olmak üzere birçok Müslüman ülkede helal olduğu ispatlanmayan gıda maddelerinin ihracatına izin verilmediğini vurguladı. Müslümanların başta Türk halkı olmak üzere helal sertifikalı gıda tüketmek istediğinin gözlemlendiğini aktaran Ulaş, bu talebin kısa süre içinde ciddi derecede artacağını kaydetti.
     TUSAF Başkanı Erhan Özmen de helal belgelendirmenin ciddi bir konu olduğunu belirterek, tüm üyelerinin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.
     Toplantıda TUSAF üyelerinin talebi üzerine TSE tarafından başvuruda bulunan un sanayicilerine toplu belgelendirme yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER