Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gazikentte toplu konut yapımına başlandı


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi Gazikentte toplu konut yapımına başladı.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazikent Mahallesinde başlatılan toplu konut çalışmalarını yerinde inceledi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Fadıloğlu, vatandaşların ev sorununu gidermek adına toplu konut çalışmalarına başladıklarını belirtti.
     Konutların 1 yıl içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını dile getiren Fadıloğlu, evleri kamulaştırılan ailelerin barınma ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını aktadır.
     Fadıloğlu şunları kaydetti:
     Toplu konutları teslim ederken öncelik sıralarımız var. Kentsel dönüşüm içinde kalan vatandaşlarımıza öncelik tanıyarak onların bu evlerden almasını sağlayacağız. Onlardan artan yer olursa, diğer talep eden vatandaşlarımıza satmamız söz konusu olacaktır. O bölgenin yanında ikinci lise inşaatımızın temeline de başladık. Gazikentte yapılan 660 konutun hemen 200 metre ilerisinde de bünyesinde yurtta bulunan yeni bir İmam Hatip lisesinin temelini attık. İnşallah onu da konutlar bittiği zaman milletimizin hizmetine sunmuş olacağız.
    
     -GAÜNde Türk Halk Müziği konseri
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğü Müzik Topluluğunca dönem sonu nedeniyle Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi.
     Ersin Yıldırımer şefliğinde GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde, topluluk üyeleri sevilen türküler seslendirildi.
     Konserin ardından konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Bu güzel konsere katılımınız için sizlere, bize bu güzel geceyi yaşattıkları için üniversitemizin nadide öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Buradan bir söz almak istiyorum. Bu konserlerden, gelecek dönem başında ve sonunda bir kez daha istiyoruz. Başarılarınızın devamını diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER