Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAÜNde Şeb-i Aruz programı düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğuna üye öğrenciler tarafından Şeb-i Aruz programı düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, programdaki konuşmasında, Mevlananın bilim insanı ve ilmini son nefesini verinceye kadar insanlarla paylaştığını belirtti.
     Mevlana gibi yaşadığı coğrafyaya, yaşadığı zamana sığmayan, yaşadığı çağı aşan dolu dolu bir insanı böyle birkaç saatlik programlara sığdırmanın mümkün olmadığını ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:
     Onu anmaya ya da onu anlamak için karar vermemize, onu yaşamaya ve yaşatmaya vesile olursa bu programlar o zaman amacına erişmiş olur. Mevlanayı anıyoruz anacağız. Onu anmak yetmez onu anlayacağız, onu okuyacağız. Onu gönüllere taht kuran bir insan yapan Mevlananın yirmi yıldan fazla süren o günkü şartlardaki eğitimidir ifadelerini kullandı.
     Açılış konuşmalarının sonrasında GAÜN Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğuna üye öğrencileri şiir okudu. Gecede, ayrıca, İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından konser ve sema gösterisi düzenlendi.
     GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen geceye Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
    
     -Şahinbey Futbol takımı, Birecik Belediye Sporu 2-0 yendi
    
     Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Futbol takımı, Birecik Belediye Sporu 2-0 yendi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Birecik futbol sahasında yapılan karşılaşmada, maçı kazanan Şahinbey takımının gollerini Ufuk Şahan ve Engin Çam attı.
     Kulüp Başkanı Mehmet Demirbaş, zorlu saha ve hava koşullarına rağmen, futbolcuların iyi bir maç ortaya koyduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER