Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Üniversite-sanayi işbirliği günleri düzenlenecek


GAZİANTEP (A.A) - Üniversite-sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması projesi faaliyetleri kapsamında Üniversite-Sanayi İşbirliği Günleri düzenlenecek.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, GAÜNün proje sahibi olduğu, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde yürütülen üniversite-sanayi işbirliğinin yeniden yapılandırılması faaliyetleri kapsamında program 4-6 Aralıkta gerçekleştirilecek. .
     Programa katılmak isteyen firmaların 30 Kasım Cuma gününe kadar rektörlük proje koordinasyon birimine başvurması gerekiyor.
    
     -Şehitkamil Belediyesi 25 bin kişiye aşure dağıttı
    
     Şehitkamil Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle toplam 25 bin kişiye aşure ikramında bulundu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Demokrasi Meydanı ile ilçe genelindeki 14 camide toplam 25 bin kişiye aşure dağıtıldı. Belediyeye hizmet almaya gelen vatandaşlara ve belediye personellerine de aşure ikramında bulunuldu.
     Manevi duyguların en üst safhaya ulaştığı mübarek Muharrem ayında ikram edilen aşurelerden tadan vatandaşlar Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğluna teşekkür ettiler.
    
     -Zirve Üniversitesinde öğretmenler günü etkinliği
    
     Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenledi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, yoğun iş yükü nedeniyle programa katılamayan Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gönderdiği kutlama mesajında, Eğitim Fakültesinde okuyan geleceğin öğretmen adaylarının Öğretmenler Gününü kutladı.
     Çok sayıda akademisyen ve öğretmen adayının katıldığı programda, öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve önemi üzerine yazı ve şiirler okundu.
     Üniversite tarafından öğretmenler günü için düzenlenen bir diğer organizasyonda ise Eflatun Eğitim Topluluğu Kulübü tarafından geleceğin öğretmen adayları için düzenlenen yemekte eğitimci-yazar Alaaddin Girgin Öğretmenin Misyon ve Vizyonu konulu bir konuşma yaptı.
     Bir milletin egemenliğinin eğitime bağlı olduğunu hatırlatan Girgin,Eğitimde eti senin kemiği benim gibi klişeler mazide kaldı. Öğrenciler gül gibidir, onları incitmeden eğitimin hakkını verelim. Yeni nesiller siz öğretmen adaylarının özveri ve gayretleriyle yetişecek değerlendirmesinde bulundu.
     Konuşmasının ardından Girgine teşekkür plaketi takdim edildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER