Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -ABDnin Adana Başkonsolosu Eespinoza Büyükşehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - ABDnin Adana Başkonsolosu John Espinoza Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Espinoza ve beraberindeki heyeti, Başkan Vekili Ünsal Göksen karşıladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Göksen, Gaziantepi binlerce yıllık tarihini gün yüzüne çıkarttıklarını belirtti. Yapılan çalışmalarla Gaziantepin müzeler kenti haline geldiğini anımsatan Göksen, Bu kültür çalışmalarıyla şehrimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında isminden söz ettirmeyi başardı. Son olarak geçen hafta şehrimizde Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7.Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumunu gerçekleştirdik. Bu organizasyon şehrimizin tanıtımı açısından çok olumlu geçti diye konuştu.
     Espinoza ise Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerinin gayet dostane olduğunu belirtti. Gaziantepi etkileyici bulduğunu ifade eden Espinoza, şunları kaydetti:
     Gaziantep çok güzel bir şehir ve bundan dolayı ülkemde bana ne zaman Gaziantepe de konsolosluk açacaksınız diye soruyorlar. Gaziantepte büyük bir ekonomik gelişme var. 1980li yıllarda Gaziantepten Adanaya gidenler, Adananın 25 yıl önde olduğu söylerlerdi. Şimdi bu tam tersine döndü. Adanadan, Mersinden, Tarsustan insanlar Gaziantepe gezmeye geliyorlar. Gaziantep çok yol kat etmiş..
    
     -Şahinbey Beyediyesi aşure ikram etti
    
     Şahinbey Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure ikram etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halka kendi eliyle aşure ikramında bulunan Tahmazoğlu, Muharrem ayının gerek İslam tarihinde gerekse de Peygamberler tarihinde çok önemli olduğunu ifade etti. 3 yıldan bu yana her Muharrem ayında geleneksel olarak aşure dağıtımında bulunduklarını anımsatan Tahmazoğlu, Bu yıl 150 bin vatandaşımıza aşure ikram ediyoruz ve bu Muharrem ayı boyunca devam edecek. 5 ayrı noktada her gün dağıtım yapıyoruz dedi.
    
    
     -Gaziantepli karateciler milli takım kampına davet edildi
    
     Şehitkamil Belediyespor kulübü sporcularından Tolga Çip ve Semiha Topuzun Türkiye Karate Federasyonunun 18 Kasım - 2 Aralık 2012 tarihleri arasında Antalyada düzenleyeceği Yıldızlar Milli Takım kampına davet edildiği bildirildi.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yıldızlar milli takım seçmeleri ve sporcu gelişim kampına Türkiyenin birçok farklı bölgesinden milli sporcu adaylarının katılacağı belirtildi. İki farklı grup halinde düzenlenecek kamplarda geleceğin karatecilerinin milli antrenörler tarafından eğitime tabi tutulacağı kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediyespor kulübü Karate antrenörü Uğur Çip, Şehitkamil Belediyesi çatısı altında açmış oldukları karate spor okulunda yüzlerce sporcunun eğitim gördüğünü belirtti.
     Takıma adapte ettikleri sporcuların il, bölge ve Türkiye genelinde başarılar elde ettiğini ifade eden Çip, şunları kaydetti:
     Yıldızlar milli takımı sporcu gelişim kampına sporcularımız Tolga Çip ve Semiha Topuzun davet edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sporcuların geleceği açısından büyük önem arz eden sporcu gelişim kamplarına ve milli takımlara sporcu yetiştirebilmek adına çalışmalara devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER