Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GTB, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulundu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulundu.
     GTBden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde Ticaret Borsası İlköğretim Okulunun ihtiyaç sahibi öğrencileri için hazırlanan yardım poşetleri yönetim kurulu üyesi Enver Koçak, meclis üyesi Kasım Horoz ve genel sekreter Medine Erceylan tarafından dağıtıldı.
     Yönetim Kurul Üyesi Koçak, yardımların dağıtımı sırasında yaptığı değerlendirmede, sınıfların kalabalık olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Gaziantepin, Güneydoğunun incisi büyük bir şehir olduğunu, sanayileşmedeki başarısı ve yüksek istihdam oranları nedeniyle yoğun göç aldığını ifade eden Koçak, şunları kaydetti:
     Bunun doğal sonucudur ki şehrimiz okulları yapılan bütün yatırımlara rağmen yetersiz kalmaktadır. Bu sorunların en kısa sürede aşılacağını umuyorum. Eğitimin her zaman destekçisi olan borsamız her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında olmuştur. Bugün kırtasiye, giyim gibi yardım malzemelerinin bulunduğu torbaları öğrencilerimize teslim ettik. İmkanımız elverdiği sürece eğitimin daima yanında olacağız.
    
     -Camiler ve Din Görevlileri Haftası
    
     Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, Camiler ve Din Adamları Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Ahmet Bulut ve ilçe müftülerini ziyaret ederek haftalarını kutladı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, toplumda birlik ve beraberlik duygusunun geliştirilmesinde önemli katkıları olan din adamlarının haftalarını kutlamak amacıyla yapılan ziyarette il ve ilçe müftülerine çiçek takdim edildi.
     Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, dualarının emniyet teşkilatıyla birlikte olduğunu kaydetti.
    
     -Şahinbeyde komisyon üyeleri seçildi
    
     Şahinbey Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, toplantıda bir aylık belediye çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm, konut çalışmalar, sokak sağlıklaştırma ve yeni sosyal tesislerle ilgili bilgi verdi.
     Hanımlar Yüzme, Spor ve Kültür Merkezi inşasının ve Güneykent Çamlığında rekreasyon çalışmasının hızla devam ettiğini, 4 ay gibi kısa sürede tamamladıkları Şahinbey Belediyesi İmam Hatip Lisesinin eğitim ve öğretime başladığını belirten Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     İlköğretim okulumuzun inşaatına başladık. Kılınçoğlu Pazar alanımız tamamladı. Güneykent spor, pazar alanı ve sosyal tesisimizin ve İstiklal pazar alanımızın inşaatı devam etmektedir. Yine aynı şekilde eylül ayı içinde 135 bin metrekare asfalt ve 10 bin metrekare kilittaşı çalışması yaptık. Beybahçe ve İbn-i Sina sosyal tesisimizin açılışını yaptık. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerimize çanta ve kırtasiye hediye ettik.
     Toplantıda ayrıca istifalar sonucu boşalan meclis başkanlığı, divan katipliği ve encümen üyelikleri için seçim yapıldı.
     1. meclis başkan vekilliğine Filiz Üzücü, 2. meclis başkan vekilliğine Bekir Aslan, encümen üyeliğine Ali Demir, Abdullah Genç ve Şahin Özbal seçildi.
     Toplantıda görev süreleri dolan Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Tarife Komisyonu, Dış İlişkiler, Çevre ve Temizlik Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri de yeniden belirlendi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER