Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Emniyetten hırsızlık uyarısı


GAZİANTEP (A.A) - Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları hırsızlık konusunda uyardı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesi ile birlikte olması hırsızlık olayları ile ilgili vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı.
     Yapılan çalışmada, il genelinde bina giriş kapılarının açık olduğu görülen evler ziyaret edilerek, komşuları hakkında bilgiler soruldu. Binaya giren yabancı şahıslara karşı vatandaşların duyarsız oldukları, ayrıca çalıntı süsü verilerek evden çıkarılan eşyaları götüren görevlilere karşı bina sakinlerinin herhangi bir tepki vermedikleri görüldüğü belirtildi.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri ayrıca 280 hanenin kapılarını tek tek çalarak, ev sahiplerinden aynı bina içerisinde oturan komşularını tanıyıp tanımadıklarını sordu. 204 bina sakinin sadece karşı komşusunu tanıdığı, 76 bina sakinin ise bulunduğu apartmanda oturan hiç kimseyi tanımadığı belirlenirken, vatandaşlara hırsızlık olayları ile ilgili el broşürü dağıtıldı.
    
     -İslahiye Ziraat Odası Başkanı Köse-
    
     İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipmanlara hibe desteği için müracaatların başladığını bildirdi.
     Başkan Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, makine ve ekipman alımlarının yüzde 50sine hibe yoluyla destek verileceğini belirtti.
     Başkan Köse, hibe desteği almak isteyen üreticilerin 3 Ağustos tarihine kadar Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuru yapabileceklerini kaydetti.
    
     -Ressam Aynur Açıkgözün sergisi
    
     Sanat çalışmalarını İzmirde sürdüren ressam Aynur Açıkgözün, Sanko Sanat Galerisinde açtığı resim sergisi, 5 Temmuz 2012 Perşembe gününe kadar gezilebilecek.
     Açıkgöz, Gaziantepe ikinci kez geldiğini belirterek, sıcak renklerle çalışmayı seviyorum. Resimlerimi dostluk, barış ve sevgi için yapıyorum dedi.
     Eserlerimi hepsini birer sanatçı olarak gördüğüm Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaktan mutlu oldum diyen Açıkgöz, Sanko Sanat Galerisinin sanatçılar için çok önemli bir olanak olduğuna dikkati çekti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek/Zekeriya Şimşek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER