Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gaziantep Hayvanat Bahçesi Avrupaya model oldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi deneyimlerini Avrupa ile paylaşıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kanada Üniversity Of Saskatchewan Üniversitesi Hayvan Bilimleri Bölümü Veterinerlik Fakültesine geçiş yapmak için şart koşulan 3 aylık mesleki eğitimini yapmak üzere Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlüğüne başvuru yapan Katerina Jean Brown adlı öğrenciye teorik ve pratik eğitimler verildiği bildirildi.
     Açıklamada, 3 aylık mesleki eğitimine Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinde başlayan Browna, hayvan bakımı, beslemesi başta olmak üzere hayvan tedavileri ve hijyeni konularında teorik ve pratik eğitimler verildiği ifade edildi.
     Daha önce Eskişehir, Bursa, Antalya, Ankara ve İzmir Hayvanat Bahçelerinden gelen personellere eğitim verdiği hatırlatılan Destek Hizmetleri Daire Başkanı Veteriner Dr. M. Celal Özsöyler, şu bilgileri verdi:
     Avrupanın üçüncü, Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, 250 tür ve 4600a yaklaşan hayvan sayısı ile ciddi bir potansiyele sahip. Hayvan çeşidinin ve sayısının bu kadar fazlalığı içerisinde, farklı iklim şartları, farklı beslenme alışkanlıkları ve farklı barınma ortamlarına sahip hayvanların bakımları da ayrı bir özen gerektiriyor.
     Hayvanların bakımlarının, beslenmelerinin, cerrahi operasyonlar dahil tedavilerinin yapılabildiği hayvanat bahçemiz bu anlamda da örnek teşkil ediyor. Zaman zaman çeşitli kurumlarla ortaklaşa ya da bağımsız düzenlediğimiz eğitim programları ile deneyimlerimizi meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu kapsamda, Kanada Üniversity Of Saskatchewan Üniversitesi Hayvan Bilimleri Bölümü Veterinerlik Fakültesine geçiş yapmak isteyen Katerina Jean Brown adlı öğrenciye de deneyimli personelimiz tarafından teorik ve pratik bilgiler aktarılıyor.
    
     -Okullar yenileniyor-
    
     Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, ilçede bulunan okul binalarının daha modern bir hal alması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
     Nizip ilçesi Belkıs Mahallesinde bulunan Enver Mebrure İlköğretim Okulunun yıkımı gerçekleştiğini söyleyen Gündeş, yıkımı yapılan okulun yerine daha modern bir okul inşa edileceğini söyledi.
     Gündeş şunları kaydetti:
     Yapılan bu çalışmalar kapsamında Hüseyin Özkaya İlköğretim Okulu ve Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesinde de yenileme çalışmaları devam ediyor. Başlatılan çalışmalar sonunda her iki okulumuz bünyesine yeni alanlar kazandıracağız.
     Ben yapılan bu çalışmalardan dolayı bizlerden desteklerini esirgemeyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğana teşekkür ederim dedi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER