Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Hemşehri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Hemşehri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması etkinliği sona erdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Botanik Parkı yanı festival alanında düzenlenen etkinlikte, dernekler çadır kurarken yöresel etkinlikler, halk oyunları gösterileri yapıldı.
     Bu arada yerel sanatçıların sahne aldığı buluşmada, ozanların atışması dikkat çekti.
     Ayrıca Türkiyenin değişik bölgelerinden gelen ve Gaziantepte ikamet eden vatandaşlar, yaptıkları etkinliklerle birbirlerinin kültürlerini tanıma fırsatı buldu.
     Festivalin sonunda etkinliğe katılan dernek başkanlarına plaket takdim edildi.
     Dernek başkanları da festivali düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyee teşekkür ederek, Gaziantepte yaşayan ve Türkiyenin değişik illerinden gelen yurttaşlarımız ile birlikte kendi kültürümüzü onlara benimsetip kardeşlik duygularımız ile yaşayacağız dediler.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise birlik ve beraberlik çağrısında bulundu ve festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
     Etkinlik, yerel sanatçıların verdiği konser ve yöresel halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
    
     -İlim, Teknoloji ve Mühendislik konulu seminer
    
     Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İlim Teknoloji ve Mühendislik konulu seminer düzenledi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, seminer, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılınç, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden Yrd. Doç.Dr. Gholamreza Anbarjafarı ve İnşaat Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Nurullah Akbulut tarafından il genelindeki bazı liselerde verildi.
     Kılınç, seminerde, sistematik bilgilerin ilim olduğunu ve bir bilginin olması için toplama şeklinin de bilimsel olması gerektiğini bildirdi.
     Dünyanın dönmesini olayının fark edilmeden önce de döndüğünü belirten Kılınç, şunları kaydetti:
     İlim düzenli toplanmış bilgilerdir. Olaylar ya deterministliktir veya stokastiktir Güneşin doğup batması ilk gruba girer. İlim zaten bilinen bir konu olan güneşin ne zaman doğmasıyla ilgilenmez. Ama yağmurun ne zaman yağacağı, depremin ne zaman olacağı gibi olaylar ve tıbbın bütün kolları stokastiktir. İlim bunlarla uğraşır. Mühendislik ilmi de ikinci gruba girer. Mühendislik, insanların ihtiyaçlarını mevcut imkanlarla karşılama faaliyetidir. Mühendislik içinde birçok bilim dalı vardır. Yol yapma, su çıkarma, ev yapma, uçak yapma ve bunları insanların hizmetine sunma faaliyeti mühendislik ilminin görevlerindendir. Medeniyet ihtiyaçlarını mühendislikle karşılar.
     Peygamber mucizelerinin ilimlerin ulaşacağı son noktayı gösterdiğini ve insanların ışınlamayla bir yerden başka bir yere gidebileceğini ifade eden Prof.Dr. Kılınç tabi kaynakların insanlara Allahın bir emaneti olduğunu aktardı.
     Mühendislikte bilimsel metotlar, mühendislik ve medeniyet ve mühendislikte proje aşamaları konularında bilgiler veren Kılınç, ilimin objektif olduğunu, doğruyu aradığını ve herkese göre değişen bir bilim olmadığının sözlerini ekledi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER