Gaziantepteki silahlı saldırı

Gaziantepteki silahlı saldırı -Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi, toprağa verildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi toprağa verildi.
     Adliye otoparkı girişinde dün yaşanan olayda hayatını kaybeden anne Hatice Şenel Dedekurt, çocukları Atilla Dedekurt, Mehmet Kenan Dedekurt ve Esra Dedekurt ile Zeki Erdem Öğümsöğütlünün cenazeleri, Bahaeddin Nakıboğlu Camisine getirildi.
     Cenazelerin getirilmesiyle birlikte ölenlerin yakınları tabutlara sarılarak sinir krizi geçirdi.
     Cuma namazının ardından, hayatını kaybedenler için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Tabutların cenaze aracına konuluşu sırasında ölenlerin kardeşi Canan Dedekurt, Kardeşlerimi vurdular. 8 saniyede 5 can gitti diyerek ağıt yaktı.
     Cenazeler, Asri Mezarlıkta toprağa verildi.
     Bu arada, baba Asef Dedekurtun rahatsızlığı nedeniyle, cenaze namazından sonra camiye gelerek taziyeleri kabul ettiği görüldü.
    
     -İkinci şarjörü takıp geldi-
    
     Ölen Hatice Şenel Dedekurtun kardeşi olduğunu belirten Muhittin Eyibardakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Gaziantep Adliyesinde boşanma ve mal paylaşımı davasının duruşmasına katıldıklarını söyledi.
     Duruşma sonrasında araçlara binerek adliyeden ayrıldıkları sırada duyduğu silah sesleri üzerine aracını seslerin geldiği yöne çevirdiğini kaydeden Eyibarkdakçı, tanımadığı bir kişinin silahla ateş ettiğini gördüğünü belirtti. Eyibarkdakçı, olayla ilgili şunları anlattı:
     Bir şarjör bitti, bırakıp kaçıyor herhalde diye düşündüm. Kendi arabama gittim, arabayla çarpayım, düşüreyim dedim. Arabama gittim gidemedim, kaldırıma düştüm, tekerler askıda kaldı. O sırada yolun ortasında ikinci şarjörü takmış gelmiş. Beyaz arabaya doğrulttu, ondan sonra bir daha boşalttı.
     Bu arada saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerden elektrik elektronik mühendisi Atilla Dedekurtın evli ve bir çocuk babası, plastik imalatı ile uğraşan Kenan Dedekurtun 7 aylık evli olduğu, İngilizce öğretmeni Esra Dedekurtun ise yaklaşık 2 ay önce eşinden ayrıldığı öğrenildi.
     Ölen Zeki Erdem Öğümsöğütlünün ise Gaziantep Üniversitesinde Dış Ticaret bölümünde okuduğu ve gündüz çalışıp gece öğrenimini sürdürdüğü öğrenildi.
     Zanlı A.Çnin, başka bir olaydan dolayı hasım olduğu kişiler yerine yanlışlıkla boşanma davasından çıkanlara ateş açtığı olayda, 5 kişi hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepteki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER