Gaziantepteki sel

Gaziantepteki sel -Vali Erdal Ata: -Oğuzeli ilçemizde de sel baskınları nedeniyle bir takım ev ve işyerlerinde, arazilerde hasarlar meydana geldi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, sağanak nedeniyle Oğuzeli ilçesinde sel baskınları meydana geldiğini, bazı ev, işyeri ve arazilerde hasar oluştuğunu söyledi.
     Ata, gazetecilerin sorusu üzerine sağanağın Oğuzeli ilçesini de etkilediğini belirtti.
     Olayda hasarın meydana geldiğine değinen Ata, Oğuzeli ilçemizde de sel baskınları nedeniyle bir takım ev ve iş yerlerinde, arazilerde hasarlar meydana geldi diye konuştu.
     Vatandaşlara, geçmiş olsun dileğinde bulunan Ata, ekiplerin hasar tespit çalışması yaptığını aktardı. Bölgede fazla bir zarar olmamasını temenni ettiklerini dile getiren Ata, şunları kaydetti:
     Bayram sonrasında da o tespitler yapıldıktan sonra sayın Bakanımız da (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin) söyledi, gerekli yardımlar yapılacak. O vatandaşların yaralarını saracağız. Tabii ki bu afetlerin yaşanmaması en büyük arzumuz. Ama maalesef yaşadığımız afetlerden ders almıyoruz. Bu afetlerin geneline baktığımız zaman bizlerin yaptığı hatalardan kaynaklanıyor. Temennimiz, bunlar son olsun, yaşadığımız bu acılardan ders çıkaralım. Bundan sonra yapacağımız her türlü kentsel planlamalar veya yol yapımlarında daha dikkatli, daha gerçekçi davranıp bu tür felaketlerin bir daha yaşanmasına meydan vermeyelim.
     Vali Erdal Ata, konuyla ilgili bir başka soru üzerine bölgeden kendilerine can kaybına ilişkin herhangi bir bilgi gelmediğini belirtti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER