Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Sağduyulu ve hoşgörülü tavrımızı elden bırakmayacağız


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepteki patlamaya ilişkin olarak, sağduyulu ve hoşgörülü tavırlarını elden bırakmayacaklarını belirtti.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 20 Ağustosta Gaziantepte meydana gelen terör saldırısından sonra kentin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösteren birçok faaliyete imza atan Gazianteplilere bir destek de hemşehri derneklerinden geldi.
     Kentteki 42 hemşehri derneği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey başkanlığında bir araya gelerek birlik mesajı verdi.
     Güzelbey, Çetin Emeç Toplantı Salonunda hemşehri dernekleri temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada, her platformda Gaziantepteki saldırının bir provokasyon olduğunu söylediğini ancak bu provokasyonun Gaziantepte tutmadığını belirtti.
     Hemşehri dernekleri temsilcilerinin de kendi yörelerindeki insanları iyi kontrol ederek oynanan oyuna alet etmediğini ifade eden ve kendilerine teşekkür eden Güzelbey, olay sonrasındaki soruşturmaya da değindi.
     Güzelbey, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün süreci çok iyi yönettiğini ve bir siyasi partinin binasına yapılan saldırıyı önlediğini, bu sayede bir provokasyonun önlendiğini vurguladı.
     Türkiyenin birçok kentinde oynanan oyunun Gaziantepte de sahnelenmek istendiğini ancak buna sağduyulu Gazianteplilerin izin vermediğini bildiren Güzelbey, şöyle devam etti:
     Kentte yaşayan insanların birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyecek. Sağduyulu ve hoşgörülü tavrımızı elden bırakmayacağız. Ama bu şu anlama gelmez. Gelip şehrimizi yakıp yıksınlar, insanlarımızı öldürsünler, buna da asla izin vermeyeceğiz. Sonuçta burası 11 ay Fransız işgali görmüş ve taş üstünde taş kalmamış, ama yine de teslim olmamış bir şehir. Biz Gaziantepte insanların doğduğu yere, diline, dinine ve mezhebine asla bakmıyoruz. Biz onların da birer insan olduğunu ve bizimle bir bütün olduklarını her platformda söylüyoruz diye konuştu.
     Güzelbey, Gaziantep Savunmasında kenti savunanların arasında Kürt, Çerkez ve Arap kökenli kahramanların da olduğunu anımsatarak şunları kaydetti:
     Bizim bugün neden hep birlikte bir arada kardeşçe olduğumuzun kanıtı geçmişte gösterdiğimiz yaşam felsefesinde yatıyor. Türkü, Kürdü, Çerkezi ve Arabı ile bu kenti savunanların torunları bugün kardeşçe yine birlikte yaşamasını çok iyi biliyor. Ama bunu çekemeyenler aramıza nifak tohumları atıp bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Sizin gibi sorumluluk sahibi insanlarla buna asla izin vermeyeceğiz.
     Kentte yapılacak faaliyetlere daha çok katılım ve ilgi gösterilmesini isteyen Güzelbey, tarihi Bey Mahallesinde bir stant açarak hemşehri derneklerinin burada çeşitli ürünler satacağını, amacın birlik ve beraberliği ortaya koymak olduğunu kaydetti.
     Toplantıda, Van Gölü Çevresi Derneği Başkanı Ahmet Gülmez ve Gürpınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Esat Yetmez de saldırıyı kınayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER