Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş: -İlimize bombalı saldırı yapılacağına dair herhangi bir bilgi gelmediği gibi 50 kilo plastik patlayıcıyla yakalanan bir terörist de mevcut değildir


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Gaziantepteki bombalı saldırının ardından basında yer alan haberlere ilişkin, İlimize bombalı saldırı yapılacağına dair herhangi bir bilgi gelmediği gibi 50 kilo plastik patlayıcıyla yakalanan bir terörist de mevcut değildir dedi.
     Seçilmiş, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepte meydana gelen saldırının ardından bazı basın organlarında Şanlıurfayı ilgilendiren ve gerçeği yansıtmayan yayınların yapıldığını ifade etti.
     Söz konusu haberlerde özetle, Yakalanan bir teröristten alınan bilgide, PKKnın Şanlıurfada bombalı saldırı yapacağının öğrenildiği, bu bilginin İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına acil notuyla aktarılarak önlem alınmasının istendiği, 13 Ağustosta güvenlik güçlerinin şehirde sansasyonel eylem hazırlığı yapan bir teröristi 50 kilo plastik patlayıcıyla birlikte ele geçirdiği, sorgulanan teröristin Gaziantepte de bombalı eylem hazırlığı yapıldığını itiraf ettiği, bu bilginin gizli tutularak önce Emniyet Genel Müdürlüğü ve sonrasında Gaziantepe aktarıldığının iddia edildiğini hatırlatan Seçilmiş, açıklamasında şunları kaydetti:
     İlimize bombalı saldırı yapılacağına dair herhangi bir bilgi gelmediği gibi 50 kilo plastik patlayıcıyla yakalanan bir terörist de mevcut değildir. Haberde yer alan ve yukarıda özetle verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Özellikle son dönemde halkımızın hassasiyet kazandığı konularda yapılan haberlerin gerçek bilgiler ışığında oluşturulması gerekmektedir. Bu da alınan bilgilerin yetkin makamlarca teyit edilmesine bağlıdır. Yapılmış olan bu haberlerin, gerçekler araştırılmadan özensiz bir çalışmayla ortaya konduğu ve kamuoyunu yanılttığı görülmüştür.
     Gaziantepte, 20 Ağustos 2012 tarihinde Şehitkamil Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 9 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER