Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Eskişehirde Kamu-Sene bağlı sendika üyeleri, Gaziantepteki patlamada 9 kişinin yaşamını yitirmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı düzenledikleri eylemle protesto et


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Kamu-Sene bağlı sendika üyeleri, Gaziantepteki patlamada 9 kişinin yaşamını yitirmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı düzenledikleri eylemle protesto etti
     Eskişehirin Hamamyolu Caddesinde toplanan Kamu-Sen üyeleri, Gaziantepteki patlamada 9 kişinin yaşamını yitirmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıya tepki göstererek, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK şeklinde slogan attı.
     Sendika üyeleri adına açıklama yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Dursun, bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında çocukların da bulunduğunu anımsattı.
     Türk milletinin büyük bir millet olduğunu vurgulayan Dursun, Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız dedi.
     Dursun, terörle mücadelenin uzun soluklu, kararlı ve etkili olması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletiyle hesabı olanlar, dört bir koldan saldırıyor. Terörü alet olarak kullanan dış güçlerin oyununa gelmememiz gerekmektedir. Terör örgütü ve onun gizli, açık, dolaylı destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu devlet, bizim en değerli varlığımızdır. Bu devlete sahip çıkmak da, her Türk vatandaşının asli görevidir. Ancak, öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşmemelidir. Devletimiz büyüktür ve terörü de, terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gün, yaşadığımız acı ve öfkeyle sağduyumuzu kaybetme değil, birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür.
     Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER