Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru: -Birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Ülkemize yapılan bu saldırıların hepsinin karşısında dimdik duralım (Fotoğraflı - Görüntülü)


TOKAT (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Ülkemize yapılan bu saldırıların hepsinin karşısında dimdik duralım dedi.
     Doğru, MHP Tokat İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Ramazan Bayramının Türkiye için çok acı geçtiğini söyledi.
     Terör örgütü PKKnın bayramı zehir ettiğini belirten Doğru, ülkenin her tarafında insanların mağduriyetler yaşadığını belirterek, 2002 yılında durma noktasına gelen terörün, her geçen yıl daha da artarak devam ettiğini iddia etti.
     Türkiye Cumhuriyeti devletinin kanunlarının geçmediği, askerinin hakim olamadığı, güvenlik güçlerinin zorlandığı bir aşamaya gelindiğini öne süren Doğru, Bunun en bariz örneklerini İçişleri Bakanına Hakkaride yapılan saldırılarda görüyoruz. İçişleri Bakanına karşı büyük bir tepki gösterilmesi ve bakanın acele bir şekilde dükkana saklanması, götürülmesi, akabinde de bir vilayete götürülmüş olması, bence herkesin çok iyi düşünmesi gereken bir hadisedir diye konuştu.
     Gaziantepteki patlamaya da değinen Doğru, şunları kaydetti:
     Şu an itibariyle kimse bu saldırıyı sahiplenmedi ama şurası gerçek ki; bu PKK terör örgütünün saldırısıdır. Bu saldırıda bir takım istihbarat örgütleri de rol almış olabilir. 9 tane insanımız ölmüştür. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu sadece bir siyasi partinin sorunu olmaktan çıkmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi, büyük bir güçle almış olduğu iktidarı, en iyi şekilde değerlendirememiş ve Türkiyeyi bu şekle getirerek iyi idare edememiştir. Dolayısıyla AKPnin dışına çıkmıştır bu hadiseler. Bayrağımıza, toprağımıza, milli birlik ve beraberliğimize, 74 milyon insanımızın hepsine sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bütün siyasi partilerimize, bütün insanlarımıza seslenmek istiyorum. Birlik ve beraberlik içerisine olalım. Ülkemize yapılan bu saldırıların hepsinin karşısında dimdik duralım.
     TBMM açıldığında ilk olarak dokunulmazlık konusunun gündeme gelmesi gerektiğini dile getiren Doğru, Şu anda Türk devletinin kanunlarını çiğneyen ve PKK terör örgütü militanlarıyla beraber olan, o militanlara terörist diyemeyen milletvekillerine artık milletvekili demek de insancıl olmuyor. Onlardan mutlaka hesap sorulmalıdır. Dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. Dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda Türkiyenin her tarafında bir tepki oluşmalıdır şeklinde konuştu.
     Türkiyenin her tarafındaki insanları göreve çağıran Doğru, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla hesap verebilecek bir ortamın yaratılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Önder Felek
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER