Gaziantepteki suç örgütü operasyonu

Gaziantepteki suç örgütü operasyonu -Gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki, suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.
     Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, çete kurarak komisyon adı altında, aralarında iş adamlarının da bulunduğu kişilerden haraç topladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 6sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
     9 zanlı ise işlemlerinin ardından, silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam yaralama, haraç alma, yağma, tehdit ve nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.
     Bu arada, Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda ortaya çıkarılan örgütün liderliğini, yaralama suçundan 5 yıl cezaevinde kalarak 2010da tahliye edildiği belirtilen M.A.Şnin yaptığı, örgüt üyeleri arasında 2 kardeşinin de bulunduğu tespit edildi.
    
     -İneğe de el koymuşlar-
    
     Öte yandan evlerinde yapılan aramada 3 tabanca, 4 şarjör, 29 mermi, 2 pompalı tüfek ve 1,5 kilogram esrar ele geçirilen şüphelilerin teknik takip görüntüleri de basınla paylaşıldı.
     Görüntülerde, zanlıların dahil oldukları bir alacak verecek meselesinde para alamayınca bir ineğe el koydukları görüldü.
     26 Şubatta gerçekleştirilen operasyonda 15 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepteki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER