Gaziantepte katı atık depolama alanında yangın

Gaziantepte katı atık depolama alanında yangın -İtfaiye ekiplerinin kontrol altına aldığı yangını söndürme çalışmaları sürüyor -Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yalım: -Her türlü yanıcı maddenin çıkardığı gazdan dolayı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Alanında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kontrol altına alındı.
     Karataş bölgesi yakınlarındaki alanda dün başlayan ve gece kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın etkisiyle bugün yeniden başlayan yangına 8 itfaiye ekibi ve iş makineleriyle müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle yaklaşık 30 bin metrekarelik alana yayılan yangın, ekiplerin yaptığı müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangını söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.
     Yangına müdahale çalışmalarını takip eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, gazetecilere yaptığı açıklamada, önce kısmi olarak başlayan yangının rüzgarın etkisiyle 30 bin metrekarelik alana yayıldığını belirtti.
     Yangını kontrol altına aldıklarını ancak gece geç saatlerde rüzgarın etkisiyle yangının yeniden başladığını ifade eden Yalım, şöyle devam etti:
     Ekiplerimizin müdahalesiyle yangını şu an kontrol altına aldık. Gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Korkulacak herhangi bir şey yok fakat üzülecek bir durum. Çöplüğün içerisinde bulunan her türlü yanıcı maddenin çıkardığı gazdan dolayı söndürmede güçlük çekiyoruz. Bununla birlikte metan gazı tehlikesi de devam ediyor. Zeminin elverişli olmayışı, havanın çok sıcak oluşu bizi olumsuz etkiliyor.
     Yalım, iş makinelerinin desteğiyle yanan bölgeyi üzerini toprakla örterek söndürmeye çalıştıklarını, yüzeyde yangın sönmüş gibi gözükse de içten içe devam ettiğini aktardı.
     Yangının geniş bir alanda olması nedeniyle ekiplerin her alanda bulunması gerektiğini dile getiren Yalım, Bu da bizi yoruyor dedi.
     Yalım, yangının aşırı sıcak havadan çıkmış olabileceğini tahmin ettiklerini, kesin sonucun ise alanda yapılacak araştırmayla belirlenebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepte katı atık depolama alanında yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER